ORAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2020 Yılı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı açıklandı. ORAN Kalkınma Ajansının TR/72 bölgesindeki Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden gelen projelerin değerlendirilmeye alındığı destekleme programında 30 proje yer aldı. Kayseri Üniversitesi Yahyalı MYO’dan Dr. Öğretim Üyesi Nihat Yılmaz, Öğr. Gör. Dr. Dr. Handan Şapçı Selamoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Hatice Bekçi’nin birlikte hazırladığı “Ata Tohumu Araştırma, Uygulama ve Fide Üretim Merkezi” projesi ORAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansından desteklenme kararı verilen projeler arasında yer aldı.

Kaybolmuş veya kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarımızın araştırılmasının ve fide üretiminin yapılmasının planlandığı 18 ay sürecek proje kapsamında Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsünde bir merkez kurulacak ve çalışmalar bu merkezden yürütülecek. Öte yandan Kayseri Üniversitesi’nin belediyelerle ortak yürüttüğü üç proje de ORAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destekleme programına alındı. Kayseri Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Cankurt’un koordinatörlüğünde Yahyalı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen “Yahyalı'da Kadın Eli ile Doğal Fermantasyonla Katma Değerli Elma Sirkesi Üretimi” ve yine Doç. Dr. Hasan Cankurt’un koordinatörlüğünde Akkışla Belediyesi ile ortak yürütülen “ORAN ile Yöresel Üretim” projeleri ile Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sancar Bulut’un koordinatörlüğünde Develi Belediyesi ile ortak yürütülen “Toprak Anadan Develi Ekonomisine” adlı proje, ORAN 2020 Yılı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenme programına alındı.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karamustafa, “Gerek üniversitemizin sahipliğindeki gerekse ortaklık yoluyla destek olduğumuz Akkışla, Develi ve Yahyalı Belediye Başkanlıkları tarafından sunulan ve yürütülen projeler Bölgemiz ve Ülkemiz için çok kıymetlidir. Emeği geçen öğretim elemanlarımıza, Akkışla, Develi ve Yahyalı Belediyelerine, ORAN’a ve diğer destek sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi