Hava sıcaklığının gün boyu sıfırın altında seyrettiği kentte, çarşı esnafı, dükkân sahipleri Kapalı Kazancılar çarşının ısıtma sistemi olmadığı için üşüdüklerini öne sürdü. Kuyumcu dükkânlarının bulunduğu yerde ısıtma sistemi, doğalgaz sisteminin olmadığından yakınan esnaflar, Melikgazi Belediyesi’nin bir an öce bu soruna çözüm bulmasını talep ettiler.
,
Bir esnaf, ısınmak için elektrikli ısıtıcılar yaktıklarını belirterek, “Hava çok soğuk. Üstü kapalı olmasına rağmen açık bir alanda çalışıyor gibiyiz. Soğuk ve ayaz iki taraftan birden esiyor. Gündüz saatlerinde böyleyiz. Katalitik yakmasak, hasta olacağız. Burada belediye yaptığı hizmetlerden ve aydınlatmadan para alıyor. Kapalı çarşı ve Yer altı çarşısının doğalgazlı ısıtma sistemi var, Belediye Kazancılar Çarşısı’nın ısıtma sitemini de yapsın ve ısıtma parasında alsın., Özellikle müşterilerimiz geldiğinde onlara karşı mahcup oluyoruz, hiç ısınma yok. Bizler Çarşı esnafıyız. Her gün bu soğuğu yiyoruz. Herkes boğazlı giymiş, atkı takmış. Soğuk, ciddi anlamda üşüyoruz. Bunun bir an önce yetkililerce çözülmesini istiyoruz” dedi.


'HİÇBİR ŞEKİLDE ISINMA SAĞLANMIYOR'

Çarşı esnafı, Kazancılar çarşısının Isınma sorunun bir an önce çözülmesini isteyerek, Burada çok firma var. Herkes bu durumdan şikâyetçi. Şu an hepimiz bu sorunu yaşıyoruz. Tüm dükkânların girin, ısıtıcı ve elektrik sobası var. Bizi boş verin gelen müşteriler bile donuyorlar. Burası Kayseri’nin ve Melikgazi’nin yüzü. Müşteriler sıcak otobüsten ve Tramvaydan iniyor, Kazancılara giriyor ve çarşı buz gibi diye dert yanıyorlar diye konuştu.

'KAPILI ÇARŞIDA, YERALTI ÇARŞIDA VAR, KAZANCILARDA YOK’

Doğalgazlı Isıtma sistemi, Yer altı Çarşısı’nda var, Kapalı Çarşı’da var, Kazancılar Çarşısı’nda yok. Melikgazi Belediyesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Kazancılar Çarşısının kuyumcu esnafı ısınma olmadığı için ‘donuyoruz’ diye dert yandı. Çarşı esnafı, ”Doğalgazlı Isınma sistemi, Kapalı Çarşıda var, Yer altı Çarşısında var neden bizde yok. Buradaki esnalarımız 12 saat çalışır ve yoğunluk da oluyor. Kesinlikle doğalgazlı ısıtma sistemi yapılmalı. Şu anda ısı sıfırın altına 5 derece kadar düşüyor. Bu sorunumuzun biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.
,

Haber- Selahattin KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi