İyi Parti'li Yücel,  kandil mesajında  Toplum ve insanlığın  Hz. Muhammed’in (S.A.V.) anlamaya, anlatmaya ve Hz. Peygamberimizin rehberliğine  muhtaç olduğunu ifade etti.

Yücel, "Cenabı Mevla, Enbiya suresinin 107. ayetinde mealen 'Seni, âlemlere rahmet, iyilik için gönderdik' buyuruyor. Peygamber efendimizin hayatının her anı bize örnek olmalı. Bu sene Mevlidi Nebevi nedeniyle  'Peygamber efendimiz ve Çocuk' teması belirlendi. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara sadece maddi anlamda gelecek hazırlamamalıyız. Onları peygamber ahlakı ile ahlaklandırmalı ve onları topluma, millete ve insanlığa yararlı birer birey olarak yetiştirmeli. Bize ahlaklı, erdemli ve manevi yönü güçlü  bireyler lazım. Çocuklarımızı sapkın zihniyetlerin eline bırakamayız. İnsanlığa zararlı yapıların insafına terkedemeyiz. O yüzden çocuklarımızı peygamber efendimizin ahlakı ile yetiştirmeliyiz. Bu her ailenin sorumluluğundadır. Nasıl ki iyi bir eğitim için özel önem veriyorsak iyi bir birey olması içinde peygamber efendimizin hayatını ve ahlakını öğretmek zorundayız. Başta aileler olmak üzere bu konuda herkese görevler düşüyor." dedi.

Bu hatırlatmayı yapan Yücel, "Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Kayserili hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik ederim" dedi.

CUMHURİYETİN İLANI ŞANLI TÜRK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR

İyi Parti'li Kazım Yücel, Cumhuriyetin ilanının 97'nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında da Cumhuriyetin ilanının şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.Yücel, Türk Milleti'nin 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' ilkesiyle eşi görülmemiş bir zafer kazanarak bu zaferi Cumhuriyetle taçlandırdığını vurguladı.

Yücel, "Türk milletinin anavatanı işgal edilerek Türk Milleti tarihten silinmek istendi. Türk Milletinin tarihten silinmesine itirazı olanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında toplandı ve kurtuluş mücadelesi başlattı. 19 Mayıs 1919 yılında  Samsun'a çıkılarak başlanan bu mücadele zorlu ve çetin bir süreçten geçti. Vatanı için canını ortaya koyanlar tehditlere ve yokluğa aldırmadan mücadelesini sürdürdü ve 30 Ağustos'ta Zaferini emperyalistlere kabul ettirdi. Türk Milleti, tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak tarihe geçmiştir.  Büyük zafer, 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. Cumhuriyetin ilanı şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti'ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Türk Milleti, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine doğru yürüyüşünde önemli bir ivme kazanmıştır" dedi.

"Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyet'in bu kazanımlarına sahip çıkarak, Atatürk'ün, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmak, milletimizin ortak değerlerini gözümüz gibi korumaktır. Kendimize güvenmemiz için, geçmişimize bakmamız yeterlidir" şeklinde açıklama yapan Yücel,  "Türk Milleti'nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyetimizin, 97. yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi