17 Aralık 2016 Pazar günü PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen kahpe saldırıda 15 askerimiz şehit düşmüş, 56 kahraman da yaralanmıştı.  İyi Partili Kazım Yücel de kahpe terör saldırısının 4'üncü yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Yücel, yayınladığı mesajlar terör saldırısını kınadı.

LANETLİYORUM

Yücel, "17 Aralık'ta gerçekleştirilen menfur terör saldırısını en ağır şekilde lanetliyorum. O gün çarşı iznine çıkan kahramanlarımıza Talas Bulvarı üzerinde terör saldırısı yapılmış ve Türk Milleti kalbinden vurulmuştu. Elbette ne o şehitlerin ailesinin acılarını dindirebiliriz ne de gazilerimizin yaşadığı travmayı atlatabiliriz. Ama şehit yakınlarımıza ve gazilerimize daha çok çalışarak İYİ ve HUZURLU bir Türkiye bırakabiliriz." dedi.

BİZİ ESARET ALTINA ALAMAZLAR

Yücel, "Biz topraklarda kanımızla canımızla var oldu. Bütün zorluklara Malazgirt'ten başlayarak göğüs gerdik. Hiçbir sıkıntıyı canımızdan ileri görmedik ve vatanımız için her türlü bedeli ödemeye yemin ettik. Biliyoruz ki zor bir coğrafyadayız ve bu coğrafyanın en ağır bedelleri ile karşılaşıyoruz. Bizi bu topraklardan çıkartmak isteyenlerin hain planladı hiç bitmedi  ve bitmiyor.  Bunları biliyor ve yaşamımıza önlemlerini alarak devam ediyoruz. Çok uzağa gitmeye gerek yok. İstanbul işgal edilmiş, yurdumuz parça parça bölünmüştü. Yine emperyalistler bu topraklarda işbirliği yapacak hainler bulmuş ve ülkemizi parsel parsel bölüşmüşlerdi.  Adımlarını da o yönde atmışlardı. Ama unuttukları bir şey vardı. Biz Türk'tük ve kanımızın son damlasına kadar da vatanımızı korumak için yaratılmıştık. Ve bunu da Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkması ve Kurtuluş Mücadelesinin başarıya ulaşmasıyla yeniden Dünyaya öğrettik.  Yine o kan ve yine o millet var hala bu topraklarda. Belki yaptıkları hain saldırılarla canımızı acıtabilirler, içimizi yakabilirler ama asla bizi esaret altına alamazlar ve emellerine ulaşamazlar" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE HUZUR DİLİYORUM

Türkiye'nin 1984 yılından bu yana Bölücü Terör Örgütü ile mücadelesinin sürdüğünü belirten Yücel, "Ne yaparlarsa yapsınlar, ne plan kurarlarla kursunlar elbette önce Cenabı Allah'ın yardımı sonra da büyük Türk Milletinin iradesi ile biz bu topraklarla var olacağız. Hiçbir irade ve hiçbir hain emel bizi diz çöktüremeyecek. Kurdukları planları başlarına bugüne kadar çaldık, bundan sonrada çalmaya devam edeceğiz. Biz dost bilene dost olacağız, düşmanlık  besleyenlere de Türk'ün gücünü göstermekten hiçbir şartta kaçınmayacağız. Bunu herkesin böyle bilmesi ve buna göre davranması gerektiğini de öğrettik ve öğreteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Aralık 2016 tarihindeki menfur saldırıda şehit düşen 15 kahramanımıza Cenabı Mevlamdan rahmet diliyorum. Yakınlarına yeniden başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. Yine saldırıda yaralanan 56 gazimize huzur dolu yarınlar diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi