İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için müracaatların 8 Şubat tarihinde başladığını ve 26 Şubat’ta sona ereceğini hatırlattı. Bursluluk sınavına girecek öğrencilerin velilerini uyaran Yücel, başvuru sürecinin kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

BİR ÇOK AİLENİN GELİR DÜZEYİ DÜŞTÜ

Gelişmiş ülkelerde eğitime büyük katkılar sunulduğunu ancak ülkemizde bu katkının sınavla az sayıda öğrenciye verildiğini aktaran Yücel, “Dar gelirli ailelerimizin çocukları İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına giriyor. Bu yıl pandemi nedeniyle ekonomik anlamda yaşanan sorunlarla birlikte sınava girecek olan öğrenci sayımız artacak gibi. Çünkü birçok ailemizin geliri ya sona erdi yada büyük oranda düştü. Birçok ailemizin de bursluluk sınavı için istenilen gelir seviyesinin altına inmiş durumda” diye konuştu.

BARİ ÖĞRENCİLERİ UNUTMAYIN

Bursluluk sınavı ve burs verilecek öğrenci sayısı ile ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümete çağrıda bulunan Yücel, “Birçok gelişmiş ülkede herhangi bir sınav söz konusu olmadan eğitim alan öğrencilere ve velilerine maddi imkan, destek sunuyor. Pandemi nedeniyle böylesi sıkıntılı bir dönemde çocuklarımıza sahip çıkmak, ailelerimizin çocuklarının eğitimine katkı sunmaları adına bursluluk sınavında bir değişikliğe gidelim. Sınava giren bütün öğrencilerimize aldıkları puanlara göre belirlenecek maddi destekler verelim. İmkanlar dahilinde ya burs verilme oranlarını artıralım ya da sınava girme hakkını elde eden bütün öğrencilerimize bu fırsatı tanıyalım. Pandemi sürecinde 'Nefes alamayan' esnafı zaten unuttuk. Bari öğrencilerimizi bu desteklerden mahrum etmeyelim. Pandemi sürecinde verilen bu katkının ailelerimiz ve ülkemizin geleceği olan ailelerimiz için büyük bir destek olacağını unutmayalım” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU 26 ŞUBAT

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 26 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek. Bursluluk Sınavı ise 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi