Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 13-31 Temmuz tarihleri arasında Avrupa’daki Türkleri Kayseri’de buluşturacaklarını belirtti. Kayseri’de 13-31 Temmuz tarihleri arasında Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinliği kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda konserler düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa’daki Türkler 13-31 Temmuz Kayseri Buluşması’nın tarihi Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade eden Büyükkılıç, “Aynı zamanda yurt dışındaki kardeşlerimizin hem sorunlarına eğilmek hem de onlarla tanışıp, paylaşma amacıyla çevre illerimiz dâhil olmak üzere girişimlerde bulunduk. Yapılacak etkinliklerle gerek kültürel, gerek sanat şölenleri, gerek üretim odaklı çalışmalar gerçekleştirilecek. 15 Temmuz’u da içine alan bir döneme denk geldi, el ele, kol kola, gümbür gümbür bu çalışmaları yapacağız. Hem şenlik havasına dönüştüreceğiz hem de ticari canlılığı sağlayacak gayretlerimiz de olacak. Gastronomik çalışmalar yapacağız, sanatçılarımız etkinlikler yapacak, adeta Kayseri rüzgârı estireceğiz” şeklinde konuştu.

13 SANATÇI KONSER VERECEK

Gerçekleştirilecek buluşma kapsamında 13 Temmuz Çarşamba günü saat 19:00’da Nuri Savlak, saat 20:30’da Eypio sahne alacağını duyuran Büyükkılıç, ayrıca 13 Temmuz günü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) TRT Çocuk kanalının en sevilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa kahramanlarının miniklerle buluşacağını söyledi.

Konserlerin etkinlik boyunca devam edeceğini ifade eden Büyükkılıç, 14 Temmuz’da Gamze İleri ve Akın, 15 Temmuz’da İsmail Altunsaray, 16 Temmuz’da Tuğba Çimencan ve Yusuf Güney, 17 Temmuz’da Hop Dedik Ayhan, Umut Öztürk ve Mehmet Aydın ile Murat Kekilli, 18 Temmuz’da ise Ayşen Kaya ve Baha’nın sahne alacağını duyurdu.

Etkinlik kapsamında gün boyu mehteran gösterileri, çocuk tiyatroları, yarışmalar, spor etkinlikleri, dinletiler, söyleşiler gibi birbirinden güzel faaliyetler gerçekleşecek.

 

Editör: Haber Merkezi