KESOB Olağan Genel Kurulu bir otelde gerçekleşti. 2 adayın seçime gittiği genel kurulda raporlar okundu ve oylandı. Yer yer sinirlerin gerildiği genel kurulda mevcut Başkan Ahmet Övünç, veda konuşması gerçekleştirdi. Övünç, “30 yılı aşkın süredir teşkilatın birçok kademesinde görev yaptım. İki dönemdir sürdürmekte olduğum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevinden bugün itibariyle ayrılıyorum. Onurla taşıdığım bayrağı kendi isteğimle devretmekten gurur duyuyorum. Görev süresi içerisinde binlerce iş yeri, binlerce kont yaptırmakta öncü olduk. Teşkilatımızı en büyük şekilde temsil etmeye gayret ettik. Teşkilatımız kapısını her zaman açık tuttu. Teşkilatımızın ani menfaatleri için şehrin bütün yöneticileri ile birlikte aramızı iyi tuttuk ve en önemlisi teşkilatımızı da birlik, beraberlik içerisinde tuttuk. Gerek pandemi şartları sebebiyle gereken sağlık sorunları sebebiyle vaad edip yapamadığım işler oldu. İnşallah yeni seçilecek arkadaşımız bunları yerine getirir” diye konuştu.

Kayseri Oto Sanatkarlar Odası Başkanı ve Şeyhi Odakır ise adaylığında yaptığı konuşmada, “Önceliğimiz birlik ve beraberliği sağlamaktır. Biz birlik binası, il ve ilçelerde sanayi sitesi, TOKİ konutları yapacağız. Avrupa Birliği Projeleri yapacağız. İnşallah odalarımız bünyesinde kalkınma kooperatifleri kuracağız. Üniversitelerimizle bir araya gelerek projeler de üreteceğiz. Başkanlar kurulunu sık sık toplayarak istişare yaparak esnafımızın da sıkıntılarını çözeceğiz. Vergi kaydı ve oda kaydı olmayan esnaf ve sanatkarlar var. Bunların kayıtlarını yapacağız, vergisini verecek ve onları da odamıza kazandıracağız. Maddi sıkıntı çeken odalarla bir araya gelerek ortak projeler yapacağız. 'ALO Esnaf Hattı' kuracağız. Yerelde ve ülkemiz genelinde adından söz ettiren bir birlik yapmak için KESOB çatısı altında hepimizi birlikte hareket etmeye çağırıyorum” dedi.

Otobüsçüler Esnafı Odası Başkanı Hayrullah Şahin de adaylık konuşmasında; “Ben bugün aday olduysan birileri için değil, sizler için oldum. Buraya saray yapılacakmış ancak henüz kirasını ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Başkan olursam burada iş yapan insanlar olacak” ifadelerini kullandı. Genel Kurul sonrasında oylama sonucunda Kayseri Oto Sanatkarlar Odası Başkanı ve Şeyhi Odakır başkan seçildi. (1HA)

Editör: Haber Merkezi