KAYSERİ Genç Girişcimiler Derneği (KGGD) Başkanı Mehmet Gülsoy, 17 Aralık’ta Kayseri’de otobüs durağında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybeden askerlerin anısına Şehitlik Anıtı yapılması gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Mehmet Gülsoy yazılı açıklamasında, ''Maalesef ülkemizde terör, kalleş ve kahpe yüzünü bir kez daha gösterdi. Ramazan ayında olmamıza rağmen ilimizden iki askerimizi toprağa verdik. Terörle mücadele konusunda kararlılığın her zaman arkasında olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz” dedi.

Açıklamasında, 17 Aralık 2016 Cumartesi sabahı Kayseri'de bombalı araçla çarşı iznine çıkan askerlere yönelik saldırıyı anımsatan Gülsoy, şunları kaydetti:

''Kışlalarından çarşı iznine çıkmak üzere belediye denetimindeki halk otobüsüne binen Mehmetçiğimiz, terör örgütünün kalleşçe düzenlediği saldırıda şehit oldu. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, bu acıyı unutmamız mümkün değildir. Menfur olayın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen maalesef yerel idareciler, bu acı olayının yaşandığı otobüs durağı ile ilgili şehitlerimizin anısına bir tek girişimde bulunmadı. Burayı unutmamak ve unutturmamak için 17 Aralık Şehitleri Anıtı yapmadı. Yapmak için hiçbir girişimde bulunmadı. Bizler yerel idarecilerimiz gereğini yapacaktır umudu ile beklediğimiz bu durumda gördüğümüz sonuç çoktan yaşanılan bu saldırının ve hayatını kaybeden kahramanlarımızın unutulduğudur. Buradan yerel idarecilerimize şöyle seslenmek isterim, ya gelin, kahramanlarımızın anısını yaşatmak için buraya bir anıt dikelim unutturmayalım bu acı olayı ya da önümüzü açın, belediyenin bütçesi yoksa, Genç Girişimciler Derneği olarak biz yapalım bu anıtı.''

Öte yandan, Kayseri 1. Komando Tugayı'nda da görev yapan ve helikopter kazasından şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin, Kayseri’de bir caddeye verilmesi gerektiğini de belirten Gülsoy, belediye yetkililerini bu konuda da göreve çağırdı.
Editör: Haber Merkezi