Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, ‘’Kayseri’de kırsal kalkınmada toplam 67 milyon 196bin 564 TL’lik 57 projenin gerçekleştirileceğini bildirdi. Kayacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamakta olduğu programlarla ilgili bilgiler verdi. Çeşitli etaplar şeklinde oluşturulan destek programlarını anlatan Kayacan, ‘’9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında, 3 Bitkisel Ürün İşleme ve Paketleme tesisi, 4 Çelik Silo, 1 Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesine yönelik tesis, 1 Soğuk Hava Deposu ve 4 Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılığa yönelik modern tesis olmak üzere 13 proje ile hibe sözleşmesi imzalanarak yer tespitleri yapılmıştır. 

Uygulamaları devam eden 17 milyon 099bin 870 TL toplam proje bedelli bu projelere 7 milyon 666 bin 936 TL hibe ödemesi yapılması öngörülmektedir. 10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında ise ilimize 46 proje başvurusu yapılmış olup, 1 Alternatif enerji kullanan sera, 2 Alternatif Enerji Üretimi Tesisi, 9 Bitkisel Ürün İşleme ve Paketleme tesisi, 8 Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesine yönelik tesis, 16 Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılığa yönelik modern tesis olmak üzere 49 milyon 653 bin 395 TL toplam proje bedelli 36 proje İl Proje Değerlendirme Komisyonunca uygun görülerek yatırım kapsamına alınması için bakanlığa teklif edilmiştir’’ dedi.

İl Müdürü Kayacan, 11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında da 2015 yılı için Kayseri’de, 2 Güneş Enerjili Sulama, 5 Tamburlu Sulama Makinesi, 1 Yağmurlama Sulama Sistemi olmak üzere 443 bin 299 TL bedelli 8 proje başvurusu yapıldığını ve bunların değerlendirmelerinin devam ettiğini bildirdi.



Editör: Haber Merkezi