TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olduğunu söyledi. Akar, "Suriye sınırında 4 yıldan beri devam ettirdiğimiz 'Sıfır Noktası Operasyonları' ile Suriyeli insanlara 1 milyar TL civarında yardım götürdük. Yardımlarımızı hiçbir ayırım gözetmeksizin, herkese ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, 85 yaşındaki Kayserili hayırsever Avukat Ahmet Ulucan tarafından yaptırılan hizmet binasının açılış töreni ve bazı etkinliklere katılmak için geldiği Kayseri'de önce Vali Orhan Düzgün'ü ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamlarında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, Türk Kızılayı'nın, insanların bağışlarını en iyi şekilde değerlendirdiğini ve ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaştırdığını bildirdi. Düzgün, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak halkın kurban bağışlarını Kızılay'a yapmalarını istedi. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, "Geçen yıl yaptığımız vekaletle kurban bağışı kampanyamızda elde ettiğimiz kavurmaları, en son Hopa'da yaşanan sel felaketinde mağdur olanlara dağıttık. Ne kadar önemli ve stratejik bir ürün elde ettiğimizi bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu.

YARDIMLARIMIZI, AYIRIM GÖZETMEDEN ULAŞTIRIYORUZ

Valilik ziyareti ardından, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi hizmet binasının açılış töreni yapıldı. Törene, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Kemal Tekden ve Havva Çalış Talay, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, hayırseverler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Kızılay Genel Başkanı Akar, Kızılay'ın yurt içindeki çalışmalarının yanında, yurt dışındaki faaliyetlerinin de sürdüğünü bildirdi. Ahmet Lütfi Akar, şöyle devam etti;

"Yardıma ihtiyaç duyulan her yerde Türk Kızılayı var. Dünyanın neresine bakarsanız bakın, ihtiyaç sahiplerinin yanında hep biz varız. Kendi ülkesinde müstebit dikdatörlerin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan 2.5 milyona yakın Suriyeli misafirlerimizin, Afganlı, Kuzey Iraklı, Kuzey Suriyeli, Türkmen kardeşlerimizin yanında Türk Kızılayı var. Kerkük'te, Telafer'de, Erbil'de Türk Kızılayı var. Mezhep ve inançlarından dolayı kadre, zulme uğrayan insanların yanında Kerbela'da, Neçef'te Bağdat'ta yine Türk Kızılayı var."Türk Kızılayı olarak inançlarından dolayı hiçbir ayırım yapmadan insanlara yardım ettiklerini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Suriye sınırında 4 yıldan bu yana devam ettirdiğimiz Sıfır Noktası Operasyonlarıyla Suriyeli insanlara 1 milyar TL civarında yardım götürdük. Burada sınırın karşısında yardım için elini uzatan insanların ırkına, dinine, diline, mezhebine asla önem vermiyoruz. Kuzey Irak'ta, Kuzey Suriye'de Kürt, Ezidi, Arap, Türkmen, Ortodoks, Süryani, Keldani kardeşlerimize aynı şekilde yardımlarımızı ulaştırıyoruz."

HAYIRSEVERDEN BAĞIŞ ÖNERİSİ

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi hizmet binasını yaptıran hayırsever Avukat Ahmet Ulucan da törende yaptığı konuşmada, bütün herkesi hayırsever olmaya davet etti. 85 yaşındaki hayırsever Ulucan, "İşçi, memur, emekli, doktor, öğretmen, avukat, zengin herkes hayırsever olabilir. Bunun için herkes aylık gelirinin yüzde 1'ini bu iş için ayıracak. Herkes kazancının yüzde 1'ini verirse, ülkemiz yıllık ihtiyaç duyduğu yatırımları yapabilir, yardım ihtiyaçları da karşılanabilir. Ne de olsa biz yeni bir devletiz ve her şeyi birden yapamayız" diye konuştu. Konuşmaların ardından, Türk Kızılayı tarafından Afganlı, Uygur, Suriyeli ve Iraklılar'a dağıtılan ve toplamda 12 bin 500 tona ulaşan yardımlar için temsili yardım paketleri, bu grupların temsilcilerine verildi. Daha sonra hizmet binasının açılış kurdelası, protokol tarafından kesildi. Bu arada Türk Kızılayı tarafından alınan ve Kayseri'de donanımı yapılan Mobil Kan Bağışı aracının anahtarı da Kızılay ekibine teslim edildi.


Editör: Haber Merkezi