Maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleşen toplantıda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, marka şehir olan Kayseri’ye yeni marka değerleri katabilmek için çalıştıklarını ve yapılan hizmetlerle Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olduklarını söyledi.

Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak belediye meclis salonunda gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında ilk olarak 2019 yılı Başkanlık faaliyet raporu görüşüldü. İlçe genelinde yapılan hizmetler hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz ve bütün insanlığın bu süreçten kurtulması için dua ediyoruz. Diğer ülkelere nazaran ülkemizde ve şehrimizde müthiş bir özverili çalışma gerçekleştirilmektedir. Toplumumuzun sağlığını koruyabilmek için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için seferber olduk ve mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz demeden çalışan belediye personeline teşekkür ediyorum. Gerek şehrimizin huzuru gerekse halk sağlığı için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'müz ve Kaymakamlığımızla beraber oluşturulan Kocasinan Vefa Destek Grubu olarak bu süreçte 15 bin aileye ulaştık.” diye konuştu.

2019 yılında marka şehir olan Kayseri’ye yeni marka değerleri katabilmek için yoğun çalıştıklarını ve yapılan hizmetlerle Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Daha yaşanabilir bir Kocasinan inşa edebilmek için çalıştık ve insan odaklı belediyecilik faaliyetleri yürüttük. Yenilikçi belediyecilik anlayışıyla pazar yerlerinden sosyal yaşam alanlarına, yeşil alanlardan sosyal yardım çalışmalarına, kentsel dönüşümden daha konforlu yollara, küçük dostlardan farklı çalışmalara kadar birçok yeniliğe imza attık. Özellikle bu süreçte 4 yıl önce hizmete sunduğumuz hijyen temizliğinin önemi ortaya çıkmış oldu ve diğer belediyeler tarafından örnek alındı. Her şey; şehrimizin kalkınması ve daha güzel bir çevrede yaşayabilmek içindir.” ifadelerini kullandı.

Meclis üyeleri ise Başkan Çolakbayrakdar’ın özellikle bu süreçte temizlik çalışmaları başta olmak üzere ilçeye güzel çalışmalar yaptığını belirterek, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Daha sonra gündemde yer alan başkanlık faaliyet raporu da oylanarak, kabul edildi. Konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan maddeler görüşüldü. Meclis içi seçimlerinde; gizli oylamayla yapılan seçimde, Encümen Üyeliğine; Şerife Bozdoğanlı, Behçet Şafak ve Ahmet Kürtüncü seçildi. Diğer komisyon üyeliği seçimlerinde ise: Plan, Bütçe Komisyon Üyeliğine; Haluk Sezai Ekşi, Nuriye Çetin, Hayrettin Seyhan, Hacı Çevikel, Esef Özkan. İmar Komisyonu Üyeliğine; Cengiz Ekici, Ahmet Yüksek, Mustafa Dulda, Sedat Kılınç, Kazım Yücel. Eğitim, Kültür, Spor Ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliğine; Mutlu Önal, Seyhan Arifoğlu, Aysel Danacı, Ahmet Aydın, Nihat Ersoy. Hukuk Komisyon Üyeliğine; Mustafa Güldüoğlu, İzzet Buzkan, Muammer Kılıç, Süleyman Akıncı ve Orhan Bürüngüz seçildi.

Ardından toplantıda; Erkilet, Pervane, Uğurevler, Yakut, Yunus Emre, Kuşçu ve Sancaktepe Mahallerinin imar planları görüşüldü. Gündem de bulunan diğer maddelerin ilgili komisyonlara havale edilmesiyle toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi