Kocasinan Belediyesi, Erkilet Osmangazi Mahallesi’nde 2 bin 200 metrekare alana sahip yeni pazar yerinde satış yapacak esnaflar için yer belirleme amacıyla kura çekimi gerçekleştirdi.

Yeni Kocasinan’a daha modern ve daha işlevsel modern pazar yerleri kazandıran Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her fırsatta pazarcı esnafını ziyaret ettiklerine dikkat çekerek, “Talepler doğrultusunda bölge sakinlerin daha rahat bir alanda alışveriş yapabilmesi için mahallelerde yeni açık alan pazar yeri oluşturduk. Gerek pazarcı esnafının daha iyi koşullarda vatandaşlara hizmet verebilmesi noktasında, gerekse vatandaşların daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilmeleri adına bu tür projelere büyük önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak sosyal belediyecilik adına daha güzel hizmetler verebilmek adına modern pazar yerlerini birer birer yapıyor ve tamamlıyoruz. Yeni pazar yerimiz, bölge sakinlerine, Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açık alan pazar yerindeki yerleşim planı ve satış yapacak esnaf için kura çekimi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda gerçekleştirildi. Kura çekimine, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Osman Akbıyık ve pazarcı esnafı katıldı.

Yapılan kura çekiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Osman Akbıyık, mahalleye pazar yeri kazandırdığı için Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Renkli görüntülerin oluştuğu kura çekiminde, yeni pazar yerinde satış yapacak pazarcı esnafı, mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadı.

Editör: Haber Merkezi