KOCASİNAN Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun’ konulu konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak Kurtuluş Savaşı’nın Doğu Cephesi Komutanı Korgeneral Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Timsal Karabekir, Kazım Karabekir’in yaşam öyküsünü fotoğraflarla aktararak, Kurtuluş Savaşı’nda yaşananları etkili sunumuyla anlattı. Ardından Yemliha Mahallesi’nde Kocasinan Belediyesi tesislerinde kadınlarla bir araya gelen Timsal Karabekir, burada yaptığı konuşmada, “Vatanın kurtuluşunda Türk kadının kahramanlığını hiçbir bir milletin kadını gösteremezdi” dedi.

Timsal Karabekir, son olarak ise Şehir Tiyatrosunda vatandaşlara yönelik düzenlenen konferansta Kurtuluş Savaşı yıllarına ve Kazım Karabekir’e ait fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi eşliğinde babasının hayatından kesitler sundu. Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, şöyle konuştu:

''Dünü unutmadan yarına sağlam adımlarla yürümemiz çok önemlidir. İstiklal Harbi bir milletin kükreyişidir. Dünyada bunun bir başka örneğini göremezsiniz. Bu vatan çok zor şartlarda mucize olarak İstiklal Harbi vererek kazanılmıştır. Dolayısıyla her Türk evladının beşikten mezara kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmesi, borcumuz ve görevimizdir.”

Editör: Haber Merkezi