Kocasinan Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şube Başkanı Halil Uzun ile Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi Kadın Kolları ile Kocasinan ilçesindeki mahalleleri ziyaret etti. Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi olarak ‘Zimem Defteri’ geleneğini sürdürmek adına mahallelerdeki marketlere borcunu ödeyemeyen 11 ihtiyaç sahibi ailelerin borç defterlerini satın alarak, alışveriş kartı hediye etti.

Aileleri beraberindeki kadın kolları heyeti ile ziyaret eden Müftü Halil Uzun, “Mübarek ramazan ayında zor durumda olan ailelere yardım etmek insani ve islami bir görevdir. Kocasinan Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi olarak yeni kurulan kadın kollarımızla beraber zor durumda bulunan ailelerin tespitini yapıp onların borçlarını ödeyerek, rahatlatmak ve mutlu etmek bizim için bir ibadettir” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir personeli olarak gece gündüz sahada olan mahallelerdeki zor şartlarda hayatını idame ettiren vatandaşlara ve muhacirlere gıda kolisi ve alışveriş kartları dağıtımı yapmakta olduklarını söyleyen Müftü Uzun “İyilik kervanının bir neferi olarak hareket ediyoruz, gelin sizlerde bu ramazan ayı içerisinde Türkiye Diyanet Vakfımızı zekat fitreler ve bağışlarınızla güçlendirin. Sizden gelen hayır katkılarıyla zorda olan insanımıza biz de aracı olalım. Bu anlayış içerisindeki yardımsever halkımıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi