Saadet Partisi Kocasinan Belediye başkan adayı Haşim Özçelik, AK Partili belediyeler ile kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik anlayışının iflas ettiğini söyledi.

Kocasinan ilçesinin hantallaşan ve kocamış bir yapıya büründüğünü ifade eden Saadet Partisi Başkan adayı Haşim Özçelik, ülke genelinde Milli Görüş Belediyeciliğine dönüş isteğinin olduğuna değinerek, “Bizler Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim anlayışı ile adil bir yerel yönetimi hakim kılmak adına göreve talip olduk. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir konuşmasında ifade ettiği “ 1994 ruhunu tekrar getirmeliyiz” sözleri gibi vatandaşımızda ‘Milli Görüşün Adil Yerel Yönetim’ anlayışını aramakta. Bu ruh ve heyecan bizlerde var. Milli Görüşün temsilcileri olarak biz zaten bu ruhu taşımaktayız. Bu bağlamda açıkçası Sayın Cumhurbaşkanı da bizi göreve çağırıyor diyebiliriz.

Geçmişten bugüne bakıldığında AK Partili belediyeler ile birlikte kentsel dönüşüm adı altında şehirlerimiz ranta kurban edildi. Kocasinan İlçesinde dikey şehirleşmede komşularınız ile aramızda 30 cm lik beton duvar var ama o 30 cm komşuları ayrı dünyaların insanı yapıyor. Biz bu anlayışı bitireceğiz. Sosyal belediyecilik bunların döneminde iflas etti. Vatandaşımız kentsel dönüşümle çarpık ve estetik olmayan binalara mahkum edilmekte. İnşallah 1 Nisan itibariyle göreve geldiğimizde gündelik hayatın doğallığı içerisinde şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak ve insanımıza yaşanabilir alanlar oluşturacak bir anlayışa imza atacağız. Şehirleri yönetenlere bir emanet olarak gören bizler, yeniden yaşanabilir şehirler oluşturmak istiyoruz. Bu açıdan belediyecilik anlayışımızın temeli, geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak olacaktır” diye konuştu.

“Kocasinan için #cepsizceketli başkan geliyor” sözleri ile her seçim bölgesinde iddialı olduklarını belirten Haşim Özçelik, “Partimizin 31 Mart Yerel seçimlerinde #cepsizceketliler iş başında adıyla yürüttüğü kampanya kapsamında ceketlerimizi hazırlatıyoruz. Nedir bu #cepsizceket in manası denildiğinde şunu demek istiyoruz. Biz göreve geldiğimizde yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Bize emanet edilen mali imkanlara ve belediye mülküne, ‘yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Hesap verilebilir ve şeffaf olacağız. Kimseye haksız rant sağlamayacağız. Yani biz AŞK İLE çalışacağız. Ne demek AŞK İLE açıklamak gerekirse A - adalet, Ş şeffaf, K - kararlı, İ- israf etmeyen, L- liyakatı esas alan, E - emanete sahip çıkan. işte bu bizim anlayışımız bu” dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: Haber Merkezi