Kocasinan Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bisiklet, off road, motosiklet ve klasik otomobil grubunun katkı sağladığı 'Ay Yıldız Turu' etkinliği için Sümer Mahallesi'ndeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Otopark Alanında toplanıldı. Mutluluğu gözlerinden okunan şehit ve gazi çocukları, klasik araçları ve motosikletleri yakından inceledi.

Burada basın mensuplarına etkinlik hakkında bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, tüm vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutlayarak; " 30 Ağustos Zafer Bayram'ımızın 100.yılını farklı bir etkinlikle kutlayalım istedik. Bisiklet grubu Tuna Spor Derneği (TUNA-DER), Kayseri Pars Chopper Motosiklet Grubu (PARS), Şahin Team Off Road Club (OFF ROAD), Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği (EKOD), Vosvos Kayseri, Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attık. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şehit ve gazi ailelerimizin çocuklarına, 'Ay Yıldız Turu' temalı şehir turu ile bir bayram havası yaşatacaklar. Çocuklarımızla eğlenceli vakit geçireceğiz. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram'ını en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise; şehit ve gazi çocuklarına yönelik olmasının anlamı ve önemi açısından gurur verici olduğunu belirterek, Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.


Şehit ve gazı çocuklarıyla birlikte klasik araca binen Başkan Çolakbayrakdar, 'Ay Yıldız Turu' temalı şehir turu ile balkonlarda, sokak ve caddelerde bulunan vatandaşları selamladı. Vatandaşın yoğun sevgi seliyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, tüm vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutladı. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan 'Ay Yıldız Turu'na Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan'da katıldı. Klasik araba ve motosikletle poz veren Vali Gökmen Çiçek, önemli bir günde anlamlı bir etkinliğe imza attığı için Başkan Çolakbayrakdar'ı tebrik etti. Protokol ve vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'nda klasik araba ve motosikletlerle 'Ay Yıldız' koreografisi, renkli görüntüler oluşturdu.


Klasik arabaya ve motosikletlere binen ve keyifli dakikalar yaşayan çocuklar da hayallerini gerçekleştirdiği için Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi