İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, gündüz Kayseri Meyveciler Sebzeciler Pazarcılar Oda Başkanı Osman Akbıyık’ı, Kocasinan, Melikgazi ve İncesu İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras’ı, Meysu Outlet’i, Serceönün’de esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Akşamda Düver’de Mustafa Yörük’ün evinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Ziyaretiyle başlattığı yerel seçim turunu, Özvarinli, gündüz Kayseri Meyveciler Sebzeciler Pazarcılar Oda Başkanı Osman Akbıyık’ı, Kocasinan, Melikgazi ve İncesu İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras’ı, Meysu Outlet’i, Serceönün’de esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Akşamda Düver’de Mustafa Yörük’ün evinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Özvarinli, Düver’de vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya çok sayıda vatandaş katıldı. Partisinin gerçekleştirdiği programına vatandaşın ilgiyi büyüktü.

“İLÇEDE BİR DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR”

Kocasinan’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Özvarinli,İlçenin Kayseri’deki en büyük tarım alanlarına sahip olduğunu vurguladı.Özvarinli,”Kocasinan’da,18 yaş üstü 30 yaş altı neredeyse on binlerce insan yaşıyor.30 yaş altına, bu bölgenin gençliğine hizmet etmeniz gerekiyor.Amacımız hepsinin sorunlarını çözebilmek ve gençlerle bir arada olmayı başarabilen bir mekanizmayı kurmaktır.Öncelikli olarak gençlerimize ihtidam sağlamaya yönelik projelerimizi hayata geçirmeliyiz.Genel olarak gençler siyasete iliği duymuyor.Siyasi metotları ve siyaset yapanların tavrı,tarzını sorgulamamız lazım.Değişimsel bir değişime ihtiyacımız var.Bu,sadece A ya da B partisine karşı bir söylem değil,olması gereken bir değişim için söylemdir” dedi.

“FİKİR SORMADAN YOL ALINMAZ”

Bu değişimin en baştaki tanımının katılımcılık olduğunu vurgulayan Özvarinli, gençleri sürece katmanın gerekliliğinin altını çizdi. Özvarinli,”Teknoloji de katılımcılığa katkı sunuyor. Sesimizi duyurmak istediğimiz kitlelere sosyal medya üzerinden hitap edebiliyoruz. Farklı mecralarda yapabileceğiniz duyurularla insanlara duyuru yapabilir,sürece katılabilirsiniz.Kocasinanlılık gibi tanımlarla yürüdüğünüzde,gençler arasında katılımcılığı sağlayabilinirsiniz.Fikir sormadan yol alma dönemi bitmiştir.Önümüzde örnek olarak duran Sahabiye Kentsel dönüşüm süreci yürümedi örneğin .İnsanlar mutsuz.Neden fikir ya da fikirler sormadan uygulamaya konulan bir proje durdu şimdi?

Bu Kentte deprem için de adım atılmadı. İlgili kurumları, kişileri ve STK’ları da sürece katıp, böylece sorunları çözebilirsiniz. İnsanlara, huzur ve güven ortamında yaşam sağlayabiliriz.Bunu el birliğiyle fikrilerimizi birleştirerek yapabiliriz.Ne yazık ki son dönemdeki siyaset,bilgi verme paylaşma konusunda kötü durumda.

Bu anlamda da değişime muhtacız. Kendi tecrübelerim var. İktidar olduğumuzda, adımlarımızı başarıya doğru atacağız. Kocasinan Belediyesi gibi bir kurumu bu başarı sürecine dâhil ettiğimizde, katılımcı ve şeffaf bir değişim yapmış olursunuz” diye konuştu.

“HERKES BANA OY ATABİLİR!”

Her sorunu,muhatabı olan kurum,kuruluş ve kişilerle kuracakları ortak maslarda çözmeyi hedeflediklerini belirten Özvarinli,”Bu da atacağımız önemli adımlardan biri olacak.Bu da lafta kalmayacak önemli bir değişimdir.Partizanlığı asla içine katmayan,ortak akıl,ortak masa,ortak çaba kültürünün varlığıyla katkıda bulunacak değişime” şeklinde konuştu.

Özvarinli, herkesin oyuna talip olduğunu söyledikten sonra kurduğu cümleler, vatandaşların hoşuna gitmesine neden oldu:”Herkesin oyunu istiyorum dedim. Şaka etmiyorum. Herkesten bana oy vermesini istiyorum. Çünkü herkese güzel hizmetler sunacağım.”dedi.

“DOĞRULARI YAPMAK İÇİN HERKES SORUMLULUK ALMALI”

Kocasinan gönüllüleri oluşumu sağladıklarını ve bunu devam ettireceklerini belirten Özvarinli,”Örneğin, festivalleri ve etkinlikleri olanlarla yapacağız. Gönüllülük üzerinden destekler isteyeceğiz. Karşılığında kentten faydalanmalarını sağlayacağız. Katılımcılığı artırmakla sizden faydalanmış oluyoruz ayrıca.Bu durum hata yapma riskimi azaltıyor.Herkesin tecrübesinden birikiminden yararlanınca,şehir kazanıyor.Kesinlikle yapacağım bunu.Meyve sebzeciler derneğine ve diğer kurum kuruluşlara olan ziyaretimde,’Oy istemek için gelmedim.Bundan sonra ortak akıl masasında sizde olacaksınız.Sadece Kocasinan’da merkezi bulunan kurum olmayacaksınız.Aktif katılım sağlayacaksınız’ diyorum hepiniz için böyle,diğer kurumlar içinde.Doğruları yapmak için herkesin sorumluluk alması,katkı sunması lazım” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERDEN SONRADA GELECEĞİM”

Özvarinli, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen ulaşım, trafik, yeşil alan, kentsel dönüşüm, pahalılık, yoksulluk ve işsizlikle ilgili sorularını yanıtladı. Yönetim anlayışlarında çok hassas davranacaklarını ifade eden Özvarinli, tüm sorunlara” Ortak aklı”,”ortak masa” anlayışıyla çözüm üreteceklerini söyledi.

Özvarinli,”Akademik çevrelerle beraber, Kocasinan’ı geliştirecek akılcı politikalar, faydalı çalışmalar yapacağız” dedi.

“Sorunlarımızı sizinle paylaşmak istiyoruz,ancak seçimlerden sonra da gelecekmisiniz?” diyen vatandaşlara:

Özvarinli,”Bu sorunuz benim içinde önemli. Tabiî ki seçimden sonrada geleceğim ve sizlerle bir arada olacağız. Sizleri sık sık ziyaret edeceğim” diyerek onlara seslendi.Vatandaşlara yönelik projelerinden söz etti ve orada bulunanlardan büyük alkış aldı.

“TASARRUF YAPACAĞIZ”

Tasarruf ve müsrifliklerin önüne geçilmesi halinde belediye kasasındaki paraları üretime yönelik yatırımlara aktaracağız. Denetim kurullarının Kocasinan belediyesini denetlemesine fırsat vereceğiz.Demokratik bir belediyeciliği tanımlıyoruz adım adım.Bütçe yönetimi konusunda da uzmanlardan bu süreçte faydalanacağız.

Belediyelerdeki bir temizlenme sürecidir Kocasinan’da yapılacak belediyecilik. Çıkıp,’Şunu yaptım, bunu yaptım’ diyorlar kendi ceplerinden veriyorlarmış gibi. Çıkan parayı kimse sormuyor. Marifet gibi anlatıyorlar. Herkesin bunu görmesi ve bilmesi lazım.1 Nisan’da Allahın izniyle, vatandaşlarımızın desteğiyle biz Kocasinan Başkanı seçileceğiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi