Kocasinan Belediyesi’nin ‘Sağlığınız Bizim İçin Önemli’ sloganı ile 2016 yılında okullarda başlattığı hijyenik temizlik çalışmaları, Kocasinan sınırları içerisinde bulunan toplam 81 ilköğretim okulunda devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, uygulama sayesinde okullarda virüse bağlı hastalıkların azaldığını söyledi.

Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla örnek projelere imza atan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak 7’den 70’e her kesime hizmet götürdüklerini belirtti. “Daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi ve çocuklarımızın daha iyi bir geleceğehazırlanması için her türlü gayretin içerisindeyiz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımız için 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışında başlattığımız ‘Hijyen ve Dezenfeksiyon Ekibi’ projesiyle, okullarda fiziki temizliğin yanı sıra mekanların hijyenik temizliğini de yaparak, dezenfekte ediyoruz. Fiziki ve hijyenik temizlik çalışmalarına bu yıl bahçe temizlik uygulamalarını da ekledik. Okullarımızın bahçelerini de ilgili birimlerimiz, temizliğini yapıyor. Ayrıca geçen yıl öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde kullandıkları servislerde dezenfekte uygulamasını başlattığımız çalışma, vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni topladı ve bu çalışmalarımız, çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerine katkı sağlamaktadır. Her fırsatta okul ziyaretlerimizde veli ve öğretmenler özellikle temizlik hizmetimizden dolayı teşekkürlerini iletiyor, bu sayede temizlik çalışmaları yıl içerisinde virüse bağlı hastalıklarda da önemli ölçüde azalma görülüyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor.”

Başkan Çolakbayrakdar, “Daha sağlıklı nesiller için çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kocasinan Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan toplam 81 ilköğretim okulda; lavabo ve tuvaletler gibi sıhhi mekan temizlikleri her gün 4 farklı ekip ve 15 görevli tarafından gerçekleştiriliyor. Ekipler, haftada bir Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı U.L.V. ilaçlama sistemiyle dezenfekte çalışması yapıyor. Temizlik çalışmasıyla özellikle zararlı mikroorganizmaların ve salgın hastalıkların yayılmasını önleyen ekipler; öğrencilerin, eğitim öğretim yılını sağlıklı geçirmelerine katkı sağlıyor. Bununla birlikte ekiplerin başında bulunan, konularında uzman biyolog, ziraat mühendisi ve sağlıkçılar da denetim gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi