Kocasinan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kayserililerin Kurban Bayramını daha sağlıklı, daha temiz ve daha huzurlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak adına modern mobil kesimhaneleri ve modern kurban satış alanlarında tüm hazırlıklarını tamamladı. Modern ve son teknolojiye sahip kurban kesim yerinde sistemin işleyişini kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini daha güzel bir şekilde yapabilmeleri için gayretle çalışıyoruz.” dedi.

Hazırlıkların tamamlandığı Oymaağaç Mahallesi'ni ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmaları yerinde inceledi. Kurban satışı yapan esnaf ve vatandaşlarla keyifli sohbetlere imza atan Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların daha sağlıklı, daha güvenli ve daha huzurlu bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, “Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini daha konforlu ve daha sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için Kocasinan Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Hemşehrilerimin daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park- Bahçeler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü birimlerimiz gereken tedbirleri aldı. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi alnımızın akıyla bu hizmeti yerine getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çevremizi temiz tutmak açısından vatandaşlarımızdan belediyelerimizin kesim için önermiş olduğu alanlarda kesim yapmaları noktasında hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Çünkü biz bu alanlarda temizlikle ilgili her türlü önlemleri aldık. Kesimin ardından oluşacak atıkların bertaraf edilebilmesi için de belediyelerimiz tüm imkanlarını seferber etti.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın 13 farklı noktasında kesim yerinin olduğuna dikkat çekerek, “Bütün gayretimiz; vatandaşlarımızın daha huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini yapabilmeleri içindir. Bunun için Kocasinan Belediyesi olarak 7 gün 24 saat olan hizmetimiz, Kurban Bayramı öncesi devam ediyor ve bayramda da devam edecek.” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Kurban Bayramının şimdidenhayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam Alemine ve insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Şehit ailelerine ücretsiz kesim hizmeti sunan Kocasinan Belediyesi’nin Kurban Kesim Yerleri Şu şekilde: “Mimarsinan Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Zümrüt Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Ziyagökalp Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Gaziosman (İstasyon Mahallesi Semt Pazarı), Yeni Mahalle (Kapalı Semt Pazarı), Argıncık Cumhuriyet Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erciyesevler Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Beyazşehir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Mehmet Akif Ersoy Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Camikebir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Yeşil Mahalle (Kapalı Semt Pazarı), Oymaağaç Mahallesi (Kurban Satış ve Kesim Yeri), Oruçreis Mahallesi (Karpuzatan Kombinaları)”.

Editör: Haber Merkezi