Kocasinan Belediyesi, yaz donemi boyunca her hafta iki mahallede düzenlediği sokak oyunları etkinliğiyle geçmişin nostaljisini bugünün çocuklarına yaşatıyor.

Sokak Oyunları Şenliği’nin bu haftaki durağı Ahi Evran ve Fevzi Çakmak Mahalleleri oldu. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar heyecan ve mutluluk dolu saatler yaşadı. Renkli ve eğlenceli görüntülere sahne olan etkinlikte, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynayan çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışı ile doyasıya eğlenen çocuklar, sandalye kapmaca oyunuyla da birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Müzikal tadında ve temposu oldukça yüksek oyunların ardından illüzyonist sahne aldı. Birbirinden değişik numaralarla izleyenleri şaşırtan illüzyonist, zaman zaman izleyicileri de sahneye davet ederek interaktif bir gösteri sundu. Özellikle çocuklar, gösterileri büyük bir keyifle izledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, etkinlik sayesinde unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkardıklarını ifade ederek; “Çocuklarımızı sanal ortamdan bir nebze olsun uzaklaştırarak gelenek ve göreneklerimizi yansıtan oyunlarla ve gösterilerle buluşturuyoruz. Bu sayede çocuklarımız hem eğlenmenin, hem paylaşmanın hem de yardımlaşmanın önemini kavrıyorlar. Bizler, onların daha huzurlu ve daha mutlu olmaları için geçmişimizin kültürünü günümüzde de yaşatmaya vesile olan etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Kocasinan Belediyesi Ekipleri’nin yarışmalarda derece elde eden çocuklara çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi