Kocasinan Belediyesi, trafik kuralları konusunda gençleri bilinçlendirmek amacıyla Kocasinan Akademi Tesislerinde trafik eğitimi veriyor. Eğitimle emniyet kemeri bilincinin yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Trafik Eğitimi, Kocasinan Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştiriliyor. İlk olarak Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisi’nde verilen eğitime, kursiyerler ve eğitmenler yoğun ilgi gösterdi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri’nden Kidemli Başpolis Dursun Ceylan ile Polis Memurları TeyfikÇakas, Mehmet Yiğit ve Orhan Yiğit tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla trafikte yaya olarak dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler verildi. Trafik kuralları hakkında bilgilendirilen kursiyerler, teorik eğitimin yanında yoğun bir şekilde uygulamalı eğitim imkanı da buldu. Emniyet kemerinin önemi, Simülasyon Aracı ile uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Düzenlediğimiz eğitim programlarıyla kursiyerlerimizin ve çalışanlarımızın bilgi birikimini artırıyoruz. Bu eğitimle de trafikte emniyet kemeri kullanım alışkanlığını daha da pekiştirmelerini ve gelecek nesillere bu alışkanlığın aktarılmasını hedefliyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın, trafikte hayatı önem taşıyan emniyet kemerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu ve buna benzer eğitim çalışmalarımız önümüzdeki günlerde periyodik aralıklarla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar ise böyle bir eğitimi almış olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi