Kayseri Ticaret Borsası tarafından en çok destek veren üyeleri teşvik ve onure etmek ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen programa; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, protokol üyeleri, girişimciler ve davetliler katıldı.

Tarımsal üretime destek verildiğinin altını çizen Kayseri Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, "Tarımsal üretimle uğraşan üreticelere destek verilmesi gerekiyor. Ürün kayıplarının önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması lazım. Tarımda en kritik meselelerden bir tanesi de üretim polikasının doğru yapılması gerekiyor. Her bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun şekilde yapılması gerekiyor. Türkiye aile çifçisinin en falza görüldüğü ülkelerden bir tanesi. Onlara destek sağlanması gerekiyor. Tarım alanlarının terk edilmemesi için destekler verilmesi gerekiyor. Yapılacak çok iş var. Bizler üzerimize düşeni yapamaya hazırız. Bizler çalışmaya devam edeceğiz. Kayseri Ticaret Borsası olarak ilimizdeki tarım çalışmalarının geliştirilmesi için bir vizyonla yola çıktık. 4 yılda birçok çalışmaya imza attık. Borsa üyelerimize eğitimler düzenledik. Çiftçileri tarıma teşvik etmek için üreticilerimize destek vermeye başladık. Önceki yıllara göre tarımı geliştirdik. Bizler Kayseri ve Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Bügün üyelerimize hak ettikleri ödüleri takdim edilecek. Kayseri Ticaret Borsamız tarım sektörünü geliştirmek için önemli projelere imza atıyor. İç Anadolunun en modern canlı hayvan pazarı kurulacak. Kayseri Ticaret Borsamız Türkiye için önemli projelere imza atıyorlar. Kayseri'de üretilen sucuk ve pastırma markayken güven arttırılacak. Daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yapılmaya devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, " Kayseri denildiği zaman üreten insanlar akıllara geliyor. Bizler Kayserimizi çok seviyoruz. Kayserimiz için çalışmalara devam ediyoruz. Kayseri tarım ve hayvancılık konusunda kendisinden söz ettiren bir şehir haline geldi. Tarıma desteğimizi sınırsız olarak sürdürmekteyiz. Yaklaşık 3 sene içerisinde 100 milyon civarında harcama yaptık. Sadece bu sene için de 60 milyon lira ayırdık. Eğer bu bütçe yetmezse daha fazlasını da ayırmaya hazırız" diye konuştu.

Program tescil rekortmenleri ödül töreni ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi