Kayseri Ticaret Odası Meclis, Yönetim Kurulu ve meslek komiteleri üyelerinden oluşan heyet, Fransa ve İtalya’da toplam 7 kentte çeşitli ziyaret ve iş gezisine katıldı. Ziyareti değerlendiren Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz seyahatimiz, Kayseri’nin dış ticaretinin gelişmesi içinyeni bir adımdır” dedi.KTO Heyetinde; Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Payza ve Hüseyin Cindoruk, Meclis Üyeleri Adnan Güneş, Bekir Solak, Hacı Bekir Kuzucu, Ömer Gülsoy, Nihat Türkmen, Orhan Bekir Berk ve Zafer Bolat ile meslek komitesi üyeleri yer aldı.

Haziran ayı başında Fransa’nın Lyon kentinde iş seyahati turuna başlayan KTO Heyeti; Nice, Monaco ve Cannes şehirlerinde, ziyaretin İtalya ayağında ise Milano, Genova ve Sanremo’da temaslarda bulundu.İş seyahati kapsamında Fransa ve İtalya’da yaptıkları temaslara değinen Başkan Hiçyılmaz, ziyaret turunun ilk gününde Lyon Ticari Ataşesi Yelda Ünal, MÜSİAD Lyon Başkanı Adil Dönmez ve bazı iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptıklarını belirtti.
Lyon’daki ziyaret turunun ikinci gününde Lyon Genel Girişimcilik fuarını Ticaret Ataşesi Yelda Ünal ile birlikte ziyaret ettiklerini ifade eden Hiçyılmaz, heyet üyeleriyle birlikte LED aydınlatma fuarını da ziyaret ettiklerini belirtti.

KTO Heyeti; iş seyahatinin Fransa kısmında Nice ve Cannes kentlerindeki temasların ardından iş seyahatinin İtalya ayağında ilk olarak Sanremo ve Genova’da ziyaretlerde bulundu. İş seyahatinin İtalya ayağının ikinci gününde Milano Ticaret Odası’nı ziyaret ettiklerini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, Milano Ticaret Odası Dış İlişkiler Müdürü Carlos Talamas ile toplantı yaptıklarını ve odaların işleyiş şekilleri konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Hiçyılmaz, Milano Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen detaylı slayt sunumu ile İtalya’daki ticaret, ticaret odalarının işleyişi ve verilen destekler hakkında detaylı bilgiler aldıklarını aktardı.

Hiçyılmaz, KTO Heyeti ile, Milano temasları kapsamında son durak olarak, Türkiye’nin Milano Ticaret Ataşesi Semine Uygun’u ziyaret ettiklerini ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını da vurguladı.Fransa ve İtalya’yı kapsayan İş seyahati hakkında kısa bir değerlendirme yapan Başkan Hiçyılmaz, Meclis ve meslek komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyaretin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Hiçyılmaz, Kayseri’nin dış ticaretinin gelişmesi bakımından bu tür seyahatlerin büyük önem taşıdığını ve yapılan görüşmeler sonucunda karşılıklı ilişkilerin daha üst seviyeye taşındığını kaydetti.Hiçyılmaz, bu tür yurtdışı iş seyahatlerinin sektörler bazında daha sık yapılması için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi