TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yeni binalar yapmak ve fiziki şartları geliştirmek yetmiyor, hizmet anlayışını da geliştirmemiz gerekiyordu. Bu nedenle yıldızlama sistemine geçtik. 5 yıldızlı olmak şu anlama geliyor; Paris, Londra, Berlin'deki odalarda aldığınız hizmetin aynısını Kayseri Ticaret Odası'nda da, diğer odalarımızda da alabiliyorsunuz'' dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Hizmet Binası'nın temel atma töreni yapıldı. Törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve davetliler katıldı.

HİZMET ANLAYIŞINI GENİŞLETECEĞİZ

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsa başkanlıkları hep verme makamlarıdır. Bütün başkanlarım da bu anlayışla hizmet veriyor. Göreve gelirken, 'hizmet anlayışını ve alanını genişleteceğiz' dedik ve 245 odamız yeni hizmet binalarına kavuştu. Kayserimizde de Ticaret Odamızın çok güzel tarihi bir binası vardı ancak hizmetlerin daha iyi verilebilmesi için yeni bir mekana ihtiyaç vardı. KTO yeni yönetimi, burada çok güzel bir proje geliştirdi ve hizmet binasını yeniliyor. Kayseri Ticaret Odası 70 yıl sonra yeni hizmet binasına kavuşuyor. Yeni binalar yapmak ve fiziki şartları geliştirmek yetmiyor, hizmet anlayışını da geliştirmemiz gerekiyordu. Bu nedenle yıldızlama sistemine geçtik. Uluslararası tarafsız bir kuruluş tarafından bütün odalarımız, hazırlandılar. Kayseri Ticaret Odası da 5 yıldızlı bir oda hüviyetini aldı ve 5 yıldızlı olmak şu anlama geliyor; Paris, Londra, Berlin'deki odalarda aldığınız hizmetin aynısını Kayseri Ticaret Odası'nda da alabiliyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

KAYSERİ DEVLETE YÜK OLMAZ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri'ye yeni bir fuar merkezi yapılacağını da belirterek, "Kayserimize yarışır, yeni, modern bir fuar alanına kavuşturacağız. Turizm ile ilgili gelişmeler de devam ediyor. Kayseri her şeyin en iyisini hak ediyor. Türkiye'de Kayseri eğer bir markaysa, bu sizlerin sayesinde oluyor. Tüccarımız, esnafımız, sanayicimiz ve bütün hemşehrilerimizle oluyor. Kayseri ticaretin yanı sıra, artık bir eğitim şehri oldu. Son 5 yılda küresel krize rağmen, Kayseri'de istihdam artışı yüzde 50. Yani Kayseri devletine yük olmaz, yük alır. İnşallah zaten bütün şehirlerimiz Kayseri'yi örnek alıyor, ben de bundan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, Odanın verdiği hizmetlerle, Hizmet Binası'nın yapımıyla ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından hizmet binasının temeline ilk harç, Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basmasıyla konuldu.

Diğer temeli atılan KTO hizmet binasının, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Ali Aydın'ın sahibi olduğu Aydın İnşaat Elk. LTD, ŞTİ tarafından yapılacağı öğrenildi. 





Editör: Haber Merkezi