Düzenlenen programa Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, protokol ve meclis üyeleri katılım sağladı. Konferans ise Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci’nin sunumuyla gerçekleşti.

Düzenlenen programda konuşma yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Bugün burada olmamız neden önemli biliyor musunuz; milli duygular, vatan, bayrak ve şehit için sosyal medyada maalesef aslanlar gibiyiz. Buradaki yoğun katılım beni son derece mutlu etti. Umarım ki sizler de çok güzel duygularla buradan ayrılacaksınız. Bu akşam Çanakkale Ruhunu bir kez daha kalplerimizde yaşayacağız.

Çanakkale, imanıyla, ruhuyla, vatan sevgisiyle ve milli şuurla vatanını bekleyen Mehmetciğin destan yazdığı yerdir. Çanakkale öyle mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Gençliğimizi bu şuurda yetiştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa ne güzel demiş; ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Çanakkale zaferinin 107. Yılında şehitlerimizi sadece anmak değil anlamak ve anlatmak gerekiyor. Bu arada 12 Mart, bağımsızlık sembolümüz olan İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 107. Yıl dönümüdür.

Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.” diye konuştu.(1HA)

Editör: Haber Merkezi