Kayseri Ticaret Odası M. Rifat Hisarcıkloğlu Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törene, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOSGEB Bölge Müdürü Erdal Çınar, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör, KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programın eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

KTO Başkanı Hiçyılmaz, girişimciliğin önemini vurgulayarak, "Eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu sebeple sektörün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, KOSGEB ve İŞKUR ile ortaklaşa Uygulamalı Girişimcilik kurslarını düzenledik" dedi.

Girişimcilik konusunda Kayseri’nin başarılı olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, "İllerin sanayi ve üretim açısında bir yarış içinde olduğunu görüyoruz. Kayseri bu yarışta özellikle de girişimcilik açısında ileri noktada bulunmaktadır. Kayseri insanı birikimini mutlaka ticarette ve sanayide kullanmaktadır ve ülke ekonomisi ile istihdama katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Girişimciliğin şehrin ve ülkenin kalkınması açısında büyük önem arz ettiğini belirten KTO Hiçyılmaz, sözlerini şöyle szürdürdü:

"Kayseri’nin ihracat hedefleri konusunda çalışmalar yürütüyoruz. İhracat yapabilmek için de üretmek gerekir. Bugün Türkiye’de yatırım ortamının çok da elverişli olduğu söylemek mümkün değildir. Özellikle faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı yatırımcı zorlanmaktadır. Yatırım için gerekli olan birikim ise bankalardaki tasarruflardan sağlanmaktadır. Ancak, faiz oranlarının yüksek olması yatırımcılarımızı engellemektedir. Merkez Bankası’nın yılbaşında faiz oranlarını 5-6 puan artırmasının ardından, faiz oranlarının düşürülmesi gereklidir." 
Editör: Haber Merkezi