Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada bu gün dava kazandığını beyan edip basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yüklendi. "Kulkuloğlu'nun 'kazandım' dediği olay, iftira atarken sarf ettiği sözlerin, söyleniş şeklinin mahkeme nezdinde tazminata gerek olup olmadığına ilişkindir" ifadelerinin yer aldığı basın açıklamasında "Kulkuloğlu, kuyruğu dik tutmaya çalışmaktadır" ibaresi dikkat çekti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"YİNE YALAN, YİNE KULKULOĞLU
Büyükşehir Belediyesi'ne atmış olduğu iftira ve yalanlar, adli merciler tarafından yüzlerine çarpılan ve tazminat ödemeye mahkum edilen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, bugün yapmış olduğu basın açıklamasıyla yine algı idaresine başvurmuş ve gerçekleri ters yüz etmiştir.
Yaptıkları her açıklamadan sonra belgeleriyle yüzlerine vurduğumuz gerçekler daha hafızalardaki yerini korurken, geçtiğimiz ay AK Parti Talas ilçe kongresinden sonra yine Kulkuloğlu'ndan aldığımız geri dönüşümsüz ve kesinleşen tazminat paralarıyla halkımıza sucuk dağıtımı yapmışken, CHP Milletvekili Kulkuloğlu, bugün yine bütün bu gerçekleri örtbas etmeye yönelik bir açıklama yapmıştır.
Kazandığımız tazminat davaları gün gibi ortadayken ve devam eden onlarca dava varken, söyledikleri usturuplu yalanlar sayesinde tazminat ödemekten kurtulanlar adeta sevindirik olmuşlardır. Şu husus özellikle bilinmelidir ki, Yargıtay aşamasında bozulan kararlar, belediyemize attıkları iftiraların gerçek olup olmadığıyla ilgili değildir. Bu konudaki nihai karar iki kere takipsizlikle sonuçlanmış ve belediyemiz yargı önünde kesin olarak aklanmıştır. Burada Kulkuloğlu'nun 'kazandım' dediği olay, iftira atarken sarf ettiği sözlerin, söyleniş şeklinin mahkeme nezdinde tazminata gerek olup olmadığına ilişkindir. Hal böyleyken Kulkuloğlu, basın açıklaması yaparak 'kuyruğu dik tutmaya çalışmaktadır.'
BELEDİYE PERSONELİ DE KAZANMAYA BAŞLADI
Öte yandan, 22.10.2014 tarihinde Kulkuloğlu hakkındaki kararı bozan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 10.11.2014 tarihinde de, o dönem belediyemizde daire başkanı olarak görev yapan Arif Emecen'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açmış olduğu ve kazandığı tazminat davasını onamıştır. Yani yalan ve iftiraları hukuk önünde bir kez daha yüzlerine çarpılmıştır. Bununla birlikte belediyemizde görev yapan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun insafsızca iftiralarına maruz kalan onlarca belediye personelinin açtıkları davalarda da tazminat ödenmesine karar verilmeye başlanmıştır. Yargısal süreç devam etmektedir.
Sonuç olarak, mızrak çuvala sığmamaktadır. Her türlü söz ve kelime oyunu ile kendilerini aklamaya çalışanlar, usturuplu yalanlarıyla tazminattan kurtulup sevindirik olanlar, er veya geç ortaya çıkan mahkeme kararlarıyla daha çok sucuk parası ödemeye devam edeceklerdir."
HABER: ALİ TÜRKASLAN

 
Editör: Haber Merkezi