Dün akşama doğru şehir merkezini kasıp kavuran şiddetli yağışın ardından Kapalı Çarşı esnafı, giderilmeyen birtakım sorunlardan ötürü yağıştan olumsuz etkilendi. Küpeli, dün yaşanan manzarayı şöyle özetledi: “Yağmur berekettir, bolluktur. Yağmur yağmasına sevindik, ancak Kapalı Çarşı esnafı olarak bir taraftan korkuyoruz. Çünkü Çarşı’mızın atık su kanalları tıkandı. Yıllarca belediye yetkililerine söylediğimiz buydu. Nitekim dün sonuçları ortaya çıktı. Sarraf esnaflarımız rezil oldu. Müşterimiz, esnafımız, tarihimiz rezil oldu. İmarı ve şehirleşmesiyle övündüğümüz Kayseri’mizin gerçek yüzü ortaya çıktı.”dedi.

Küpeli, derneğin yaptırım gücü olmadığının bir kez daha altını çizerek: “Biz belediyeden makyaj yapmasını istemiyoruz, sorunu temelinden çözmesini istiyoruz. Çarşı esnafı, yönetimi ve müşterileri olarak mustaribiz. Dernek olarak bizim herhangi bir yetkimiz yok. Müdahale ettiğimiz zaman suç teşkil ediyor, ‘tarihi esere dokunamazsın’ diyorlar. Kapalı Çarşı tamamen elden geçirilmelidir” diye konuştu.

Kinayeli bir şekilde konuşmasına devam eden Küpeli: “Camilerde yağmur yağsın diye dua ediyoruz, ardından da ‘inşallah yağmur yağmaz’ diyoruz. Çünkü yağmur bizim felaketimiz. Yağmur yağdıktan sonra başkanların deyimiyle ‘Kayseri’nin misafir odası’ su altında kalıyor” dedi.

Küpeli, pek çok esnafın yağışla birlikte ağır maddi kayıplara uğradığını söyleyerek: “Yağmur sonrası pek çok esnaf malını attı. Esnaf attığı malına mı üzülsün, Çarşı’nın durumuna mı üzülsün?” dedi. Küpeli, “Artık Kapalı Çarşı esnafı olarak yağmur yağmasın diye duaya çıkacağız. Logarlar ve giderler tıkandı. Her tarafa ilettik. Bizi sağır sultan bile duydu, belediyeler duymadı” diyerek, sözlerini tamamladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi