Yozgat'ta besiciler, Bozok Yaylası'nda otlatıp Kurban Bayramı öncesinde ahırlarına getirerek kurbanlık olarak satacakları hayvanları sergiledi.
Büyükşehir belediyelerinin kurban satış alanlarını belirlemesinin ardından Yozgat'tan kurbanlık sevklerinin de başlayacağı bildirildi. Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yozgat'tan büyükşehirlere 40 bin civarında büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvanın sevk edileceğini bildirdi. Selvi, Yozgat'ta kurbanlıkların yaylalarda otlanarak beslenmesi, ilgili kurum tarafından besi hayvanlarının sürekli sağlık kontrolünden geçirilip, aşılarının zamanında yapılması nedeniyle kurbanlıkların hem sağlıklı, hem de etinin daha lezzetli olmasından dolayı büyükşehirlerde tercih edildiğini kaydetti.
Türkiye'nin en kaliteli ve organik kurbanlıklarının Yozgat'tan çıktığına vurgu yapan Selvi, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri rutin kontroller yaparak, hayvan hastalıklarına karşı zamanında da aşılama yapmaktadır. Bozok Yaylasının bitki örtüsü besicilik için oldukça elverişli. Besicilerimiz genel olarak hayvanlarını yaylada otlatmakta, bu da hem yem maliyetini düşürmekte hem de hayvanın et ve süt kalitesini artırmaktadır" dedi.
Selvi, Yozgat'tan her yıl yaklaşık 25 bin büyükbaş, 15 bin civarında da küçükbaş hayvanın Kırıkkale, Kayseri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa gibi illere kurban bayramı öncesinde sevk edildiğini kaydetti. Selvi, farklı illerden büyük şehirlere götürülen kurbanlıklar içerisinde en erken Yozgat'tan götürülen kurbanlıkların satıldığını, bunun nedeninin de et verimiyle birlikte kalitesinin de yüksek olmasından kaynaklandığının altını çizdi.  
Editör: Haber Merkezi