Kurban pazarlarına gelerek müşterilerini bekleyen besiciler, özellikle yetkililerden içinde bulundukları durumla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı. Öte yandan, besiciler maliyetlerin artmasına karşın hayvan fiyatlarında artış yaşanmadığını belirtti.

Besicilik yapan Bekir Demir, "Fiyatlar düştü, ancak beklentilerimizi karşılayamadık. Bayram öncesinde üç tane hayvan sattık. Üretici olarak maliyetlerden hiç hoşnut değilim" dedi. Bir diğer besici Asker Demir, yem ve saman fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Demir, "Yem 140 bin TL'den, saman 1300 TL'den başlıyor. Hayvan fiyatları düştü, fiyat aralığı 8 bin ila 25 bin TL arasında. Ancak satışlar az" dedi.

Pazara gelen müşterilerden Kadir Bulut, "Biz 7 kişi ortak kurban keseceğiz. Kişi başı 2500 TL vereceğiz. Tarım Bakanlığı artık bir şeyleri görmeli. Çiftçilerimizin sorunları var. Her üründe zam var. Köylü gerçekten bitti. Ama ilgilenen yok" dedi.

Bir başka alıcı Adem Köse ise hayvan fiyatlarının maliyet artışına rağmen geçen yıl fiyatlarıyla benzer olduğunu vurgulayarak, "Besiciler zorda. Tarım Bakanlığı duysun, hayvancılığın sonu geliyor. Bayrama az bir zaman kalmasına rağmen satış olmuyor" diye konuştu.

Besicilikle uğraşan Galip Şimşek ise "biz Tarım Bakanı'mızı tanımıyoruz bile. Et ve süt konusunda konuşmuyorlar. Seçimden seçime köylüleri düşünüyorlar. Yem fiyatları yükseldi ve kesim azaldı. Sütümüzü alan yok. Süt alınca karşılığında yem veriyorlar ya da birkaç ay sonra ödüyorlar" şeklinde konuştu. Şimşek, ayrıca vatandaşları marketlerden hazır kurban satın almak yerine kesim işine tanıklık ederek kurban adamaları gerektiği konusunda uyardı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi