Talas Yenidoğan Mahallesi Oğulcuklu Caddesi Buğra Sokak Ali Boz Yurdu yanında 2017 yılından beri faaliyetini sürdüren Maraş Yöresel Ürünler Satış Mağazasında; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Elazığ başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yöresinden yüzlerce doğal ürünün satışı gerçekleştiriliyor.  Müşteri memnuniyetine çok önem verilen mağazada bütün ürünlerin hesaplı ve taze olduğunu ifade eden Maraş Yöresel Ürünler Mağazası İşletme Sahibi İsrafil Özdemir, yaklaşık 4 yıldan beri verdikleri hizmet sayesinde tüketicilerin memnuniyetini kazandıklarını söyledi. Yaşlanmayı geciktirme özelliğine sahip özellikle kuru üzüm ile kuru kayısının son günlerde büyük bir talep gördüğünün altını çizen Özdemir; Malatya, Adıyaman ve Elazığ yöresinden mağazalarına getirttikleri kurutulmuş siyah ve sarı üzüm ile gün kurusu ve kuru kayısının şifa kaynağı olduğunu belirtti.

Kuru üzümün ve kuru kayısının faydaları hakkında açıklamalar yapan Özdemir,” Kuru üzüm kurutulmuş diğer meyveler gibi, antioksidan özelliklere sahiptir. Hücre yapılarını tahribata karşı korur. Bu sayede yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğu gibi, bağışıklık sistemine de faydası vardır. Günde bir avuç kuru üzüm yemek, sarı nokta adıyla bilinen göz hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Kuru üzüm, diyet lifi bakımından zengin bir gıdadır. Diyet lifleri de sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar ve kabızlık problemi yaşamanızı engeller.100 gram kuru üzüm, günlük demir ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 10’unu karşılar. Bu nedenle, kansızlık tedavisinde kullanılan bir gıdadır. Kan şekeri oranını da yükseltmez” dedi.

KURU KAYISI’DA ŞİFA DEPOSUDUR

Özdemir,”Kuru üzüm gibi kuru kayısı tüketimi de insan ömrünü uzatan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca kuru kayısı demir bakımından en zengin gıdalardan biridir. Bu nedenle, kansızlık tedavisinde sıklıkla kullanılır, ruh halinin dengede kalmasına da yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırır. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı engeller. Ancak çok fazla tüketilmesi halinde ishale neden olabilir. En önemli potasyum kaynakları arasındadır. Kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kas gelişimine de faydası vardır. Bu nedenle küçük çocuklar tarafından da tüketilmesi tavsiye edilir. Yüksek oranda magnezyum içerdiğinden, kan basıncını doğal olarak dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür. A vitamini kaynağı olduğundan, görme gücünü artırır ve göz hastalıklarının oluşumunu engeller” diye konuştu.

İsrafil Özdemir’in işletme sahipliğini yaptığı mağazada; Maraş biberi, Kahramanmaraş dondurması, ev yapımı sucuk, doğal bal, pekmez, şifalı bitkiler, bitkisel yağlar, bakliyat çeşitleri, baharat çeşitleri, kuruyemiş, kuru meyve çeşitleri, tarhana, sıcak tahin, afşin çamanı, taze Türk kahvesi, ev tipi salça, köy peyniri, köy ekmeği, köy yoğurdu, tereyağı, zeytin, taze süt gibi gıda ürünlerinin, umumi hıfzıssıhha kurulları kararı gereği hafta içi ve hafta sonları izin verilen saatlerde ürün satışı yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi