Kayseri'de karnelerini aldıktan sonra Adliye Sarayı önünde toplanan ve kendilerine Emek Gençliği adını veren yaklaşık 100 lise öğrencisi, Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara verilen cezaları tepki gösterdi. Gezi’de hayatını kaybeden çocukların bugün karne alamadıklarını söyleyen liseliler, karnelerini yaktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 liseli, Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara verilen cezaların azlığına tepki gösterdi. Ellerinde 'Katilleri de hırsızları da akladıklarını sanıyorlar, Ali İsmail Korkmaz için adalet istiyoruz' yazılı pankart , 'Polis vuruyor, devlet kolluyor' ve 'Adaletin Sarayı adaletin mezarı' yazılı dövizler bulunan gençler, Ali İsmail’in resmi ile birlikte Adalet Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada kalabalık, 'Biz bitti demeden bu dava bitmez', 'Üzülme anne evlatların seninle', 'İnadına hepimiz birer Ali’yiz', 'Katil polis hesap verecek' sloganları attı.

"ONLAR KARNE ALAMADILAR"

İstasyon Caddesi’nden, Adalet Sarayı’na gelen kalabalık adına basın açıklamasını Gizem Karaaslan yaptı. Karaaslan, "Bugün biz karnelerimizi alınca bir daha asla karne alamayacaklar geldi aklımıza. Berkin gibi, Nihat gibi. Daha karne alacakları yaşta, oyun oynayacakları, arkadaşları ile dolaşacakları sokaklarda öldürüldüler. Türkçe’den, Matematik’ten, Fizik’ten kalmak nedir ki vicdan derslerine girdiğimiz bu günlerde? Biz bu adliyenin önünde vicdan dersine girdik, Ali İsmail’in davalarında. Ve göğsümüzü gererek söyleyebiliriz ki, bu dönem geçtik dersten. Henüz dava bitmedi. Anne ve babalarımız; bu yüzden dünyanın her tarafında karne alamamış yaşıtlarımız için karnelerimizi yakıyoruz" dedi.

Karaaslan ve arkadaşları yaptıkları basın açıklamasının ardından karnelerini yaktı.

Daha sonra bir diğer lise öğrencisi Murat Zeren’de adaletin karnesini açıkladı. Zeren, elinde adaleti için hazırladıkları karneyi işaret ederek, "Gördüğünüz gibi Adalet sınıfta kaldı. Halkın vicdanında adalet geçer not alamadı" dedi. Açıklamanın ardından liseliler, hazırlanan temsili karneyi Adalet Sarayı girişine bıraktı.


Eylemin ardından liseliler, Adalet Sarayı önündeki refüje 'Ali İsmail Korkmaz Meydanı' yazılı levhayı bıraktı.




Editör: Haber Merkezi