İçişleri Bakanlığının 27 Haziran 2021 tarihli “Kontrollü Normalleşme 3. Etap” konulu genelgesine göre 1 Temmuz 2021 Perşembe tarihinden itibaren yeme-içme mekanlarında kağıt ve taş ile oyunların oynanmasına yönelik kısıtlamalar, masa ve sandalyelere yönelik sayı kısıtlaması mesafe kurulmasına uyulması kaydıyla kaldırıldı. Bahsi geçen mekanlar ile konaklama yerlerinde canlı müziğin saat 24.00’e kadar yapılabileceği belirtildi. Yaşanan süreç üzerine değerlendirmede bulunan Aydemir, “Bu salgında çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. Bizler Ahi düsturu almış esnaflar olarak sabır ve sükûnetle bu süreci geçirmeye çalıştık. Devletimiz destekler vermeye uğraştı. 1 Temmuz itibarıyla yeni bir normalleşme dönemine giriyoruz. Haziran başından beri müşterilerimizin yeme-içme mekanlarına gelmeyi özlediğini gördük. Çünkü insanlar sosyalleşemiyordu, arkadaş ortamlarında, eş-dost ortamlarında bir araya gelemiyorlardı” şeklinde konuştu.

Kısıtlamaların giderek gevşetilmesiyle birlikte sektörlerinin canlandığını, ancak çalışan sıkıntısı çektiklerini belirten Aydemir, “Haziran’da alınan kararlarla birlikte iş yerimizi yeni açmışçasına işlerimize sarıldık. Bu da geçmişte olan sıkıntılarımızın bir nebze önünü açtı. Bizler de hem kendimize geldik, hem de söz verdiğimiz ödemelerimizi yapmaya çalışıyoruz. Şu an personel sıkıntımız var. Kapanma dönemlerinde personelimiz köyüne gitti, çiftçilikle uğraşanlar oldu, fabrikada işe girenler oldu, bu mesleği bırakanlar oldu. Şimdi temelden personel yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunu da kısa zamanda aşacağımızı düşünüyoruz. Gurbetçilerimizin de gelmesiyle işlerimizin daha da açılacağına inanıyoruz. İnşallah kararlar bütün esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“YENİ FİYATLAR KEYFE KEDER BELİRLENMEDİ”

Aydemir, iki ay önce duyurulan yeni fiyat tarifesi hakkında “Bu listedeki fiyatlar keyfe keder belirlenmedi. Tedarik ettiğimiz ürünleri pahalıya alıyoruz. Her geçen gün et fiyatları değişiyor. Birçok insan et fiyatlarını Kurban Bayramı’nda öğrenecek. Bunlar çok büyük yansıtmalar değildir. Bundan sonra ise fiyat artışı söz konusu değildir” diyerek, konuşmasını tamamladı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi