Macar işadamlarının ziyareti sebebiyle memnuniyetlerini dile getiren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, odaları tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, sanayisi gelişmiş illerde Ticaret ve Sanayi Odalarının ayrı olduğunu, Türkiye’de 12 ilde Sanayi Odası olduğunu ve Kayseri’nin de bu illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Kayseri’nin üç OSB ve bir tanede üretim yapılan serbest bölgeye sahip olduğunu açıklayan Başkan Yardımcısı Büyüksimitçi, bu alanların kurulmasında KAYSO’nun bizzat rol aldığının altını çizdi.

Geçen yıl Kayseri’den Macaristan’a 7 milyon dolar ihracat, 2 milyon dolar da ithalat gerçekleştiğini açıklayan Büyüksimitçi, bu rakamların yetersiz olduğunu ancak bu tür karşılıklı ziyaretlerle bu rakamların hak ettiği seviyeye geleceğine inandıklarını vurguladı.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili ve Miskoç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamas, böyle güçlü bir Oda’da bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, Macaristan’ın bir duraksama döneminden çıktığını ve şu an Avrupa’da ekonomisi büyüyen ülkelerin başında geldiğinden bahsetti. Bu ziyareti iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek üzere gerçekleştirdiklerini açıklayan Tamas, Oda olarak ilişkilerin gelişmesi yönünde atılan tüm adımları desteklediklerini, Kayseri Sanayi Odası’nın da desteklemesi durumunda yapılan çalışmaların sonuca ulaşacağını belirtti.

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ise, dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Şu an iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar dolar. Bizim hedefimiz bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmaktır. Macaristan bizim Avrupa’ya açılan kapımız konumundadır. Orada birçok uluslararası şirketin özellikle lojistik alanında yatırımları var. Türk firmalarının da yatırımları var ancak henüz istenilen düzeyde değil. Bu ziyaret vesilesi ile yaklaşık 40 kadar Macar işadamına Kayseri’yi tanıtma imkanı bulduk. Dernek olarak ilişkilerimizi her alanda artırmak adına gayret ediyor, Kayseri Sanayi Odası’nın desteklerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi