Bartın’da yaşanılan patlama sonrası Türkiye yastayken, Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy’un eğlenirken ortaya çıkan videoları kamuoyu tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Yerel basına açıklamada bulunan Özsoy “Maden Patlamasından haberim yoktu dedi.

‘MADEN FACİASINDAN HABERİM YOKTU’

Otelde düzenlenen eğlence ile ilgili açıklamalarda bulunan Özgür Özsoy “Maden faciasından haberim yoktu. Çünkü Malatyada’ydım haberi basından takip etmedim. Göbek atmadım arkadaşların ısrar üzerine kalktım. Vicdan kökü Arapçadan geliyor insan insan demektir biliyorsunuz. Aklımıza gelmedi bizim. 1 Mayısı da şehitlikte kutladım. Arkadaşlar hatırlarlar. 24 tane şehidimiz oldu ben 3000 kişi ile meydana indim. 15 Temmuz gecesi öyle paralelciler gibi ertesi gün meydana çıkmadım gece 12’de üyemizi meydana çağırdım ve şehitlerimizin yanında olduk. Ama burada ayrı bir sıkıntı var arkadaşlar orada bizi kaldırıp 1 dakika oynatıp ondan sonra o şekilde paylaştılar. Belden aşağı bir vurma var. Geçmişte Soma‘da da aynı facia oldu biz Soma için de yardım topladık. Burada benim bir dikkatsizliğim oldu. Canlı müzik programında beni çağırdılar çiğ köfte yaptık diye. Bir arkadaşımız rahatsızlanmıştı. Hastaneye götürdük oradan dönüşte arkadaşlar otelin canlı müziği olduğunu ve benim de gelmemi istediler. Olaydan tam haberim yoktu Genel Başkan söyledi. Aslında haberimiz vardı o akşam ama spontane gelişti. Unutkanlık da yapmış olduğumuz bir şey gaflete düştük aslında diyebilirim” şeklinde konuştu.

Kayseri Türk Harb-İş Sendikası Üyesi Serkan Akkoyun ise;

“Ayın 15’inde akşam saat 8’de bu olay oldu 14’ünde de patlama oldu. Saat 10:00’da açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşulması yapıldığı sırada şehitler unutuldu saat 10:30’a doğru Başkana şehitler hatırlatıldı. ‘Başkanım şehitler var bununla ilgili bir saygı duruşunda bulunalım’ denildi Başkan haberim yok diyordu ama haberi vardı yani. Seminere giden işçilerin birçoğu yukardaydı. Aşağı inip eğlenceyi görenler uyarmışlar 41 tane şehidimiz var siz burada eğlence düzenliyorsunuz diye uyarmalarına rağmen eğlenceye devam etmişler. Şimdi bu durum bizim için, Kayseri halkı için, Harb-iş Şubesi için yüzkarasıdır. Olayın üstünden on gün geçmesine rağmen hala bununla ilgili bir özür açıklaması duymadık. Kayseri’deki bütün işçiler adına ben Harb-İş üyesi olarak özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi