Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, sadece belediye çalışanları değil, tüm çalışan işçilerin haklarının eksiksiz ve tam olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Saadet Partisi Seçim çadırında Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, burada yaptığı konuşmada, “Belediyemizde yapılan bütün hizmetlerin halkın gözleri önünde açık ve şeffaf bir biçimde yapılmasını sağlayacağız. Şehrin yönetiminde şehrimizde yaşayan herkesi söz sahibi yapacağız” dedi.

Seçim çadırında bir süre vatandaşlarla sohbet ederek gelen talepleri not alan ve soruları cevaplayan Arıkan, bir vatandaşın “siz göreve geldiğinizde de Şubat ayı maaşları 28 veya 29 çekecek mi” sorusuna şaşırırken, “O nasıl olur” demekten kedini alamadı. Başkan adayı Mahmut Arıkan, Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini Cumhuriyet Meydanı’nda halkın önünde imzalamasının nedeninin gizli saklı işlerin olamayacağını açıkça beyan etmek olduğunu ifade ederek, “ herkese açık olduğumuzu göstermek adına bu taahhütnameyi sizlerin önünde imzalama gereği duydum. Biz, öncelikle inancımızdan dolayı kul hakkından korkarız. Yaptığımız işi reklam için değil gerçekten hizmet etme aşkı ile yerine getirmeye gayret ederiz. Biz, insana, topluma şehre ve şehre ait olanlara merhametle ve adaletle yaklaşırız. Kendimiz için istemediğimizi başkası için reva görmeyiz. Biz, belediyemizde maaşları Şubat’ta da eksiksiz ödeyeceğiz” dedi.

“Bunlar Reklam Kokan Hareketler”

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, mahalle gezilerinde vatandaşlar tarafından kendisine Melikgazi Belediyesi çalışmalarının yer aldığı 150 sayfalık bir kitap verildiğini söyledi.

Belediye imkânları ile seçim öncesi böyle bir çalışmanın hazırlanarak seçim bölgelerinde dağıttırmanın etik olamadığını söyleyen Arıkan, “Biz, şehrimizi hangi hizmeti yaparsak reklamımız olur diyerek yönetmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetlerin vaktinde, eksiksiz, ihtiyaçlara göre ve sistematik bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız. Biz, böyle düşünürken belediye hizmetlerinin seçim öncesi reklam amaçlı kitapçık yaptırarak dağıtılması ne kadar doğru ve etik bir durum Memduh beye sormak gerekir. Öte yandan bu kitapçık kaç adet basılmış, kaça mal olmuş ve en önemlisi maliyetini kim karşılamış bilmiyoruz. Belediye imkanları ile hazırlanmışsa çok doğru bir hareket değil, Bunlar Reklam kokan hareketler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi