Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ve 7 parti üyesi, geçen ay '17-25 Aralık Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası olsun' yazılı pankartları parti binasına astıkları için haklarında başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Mustafa Ayan ifade öncesinde yaptığı açıklamada, "Ülkeyi üç kuruş namussuza, hırsıza, üç kuruşluk çakala bölücüye bırakacak, yedirecek halimiz yok" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü önünde beraberindeki CHP YDK Üyesi Ali Paşa Tan ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin Türkiye genelinde 17- 25 Aralık haftasını 'yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele haftası' olarak ilan ettiğini hatırlattı. Ayan şöyle konuştu:

"Bu çerçevede il başkanlığımızın ve gençlerimizin bir eylemi oldu. Yolsuzluk ve hırsızlığa bulaşan iktidar partisinin bakanlarını ve bu işe karışanların tümünü kınadık, ayıpladık ve telin ettik. Bu doğrultuda basın açıklamamız ve açtığımız pankartlarımız oldu. Bunun üzerine de Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, CHP il başkanlığı adına gençlerin de içinde olduğu bir soruşturma başlatmış. Biliyorsunuz hakaret içeren bu tür meselelerde şikâyete tabi olan hukuki durumlardır. Ancak, bizim sayın savcımız önce suçluyu buldu, şimdi müştekiyi arıyor. Henüz bir şikâyetçi yok. Olsa da itirazımız yok, başımız gözümüz üstüne."



'AVUÇLARINI YALARLAR'

Emniyette ifadelelerini verdiklerini söyleyen Mustafa Ayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk adına, hak adına gerekli savunmamızı yapacağız. Namuslu insanlar adına direncimizi her zaman ortaya koyacağız. Bu çerçevede Emniyet Müdürlüğümüzün daveti üzerine toplamda 8 kişi ifade vermeye geldik. İfademizi vereceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve dirliği adına bizi yıldırmaya kalkacaklarsa, yapılan hırsızlık, namussuzluk ve vatan hainliğine göz yummamızı sağlayacaklarını inanıyorlarsa avuçlarını yalarlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak, Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi, üç kuruş namussuza hırsıza, üç kuruşluk çakala bölücüye bırakacak, yedirecek halimiz yok. Bunu bizden kimse beklemesin. Mücadelemizi ve direncimizi Atatürk’ün bize bıraktığı devrimci ruhumuzdan alıyoruz, yolumuza devam ediyoruz."
 
Editör: Haber Merkezi