Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve beraberindeki heyet, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci’yi makamında ziyaret etti. Burada konuşan Büyüksimitci, Macaristan ile Türkiye’nin iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek, karşılıklı ziyaretlerle bu ilişkileri daha da ileri taşıyacaklarını söyledi.

Macaristan ile Kayseri arasındaki ticaret hacminin de arttığına vurgu yapan Büyüksimitci, “Macaristan hem ticari anlamda hem kültürel olarak kendimize yakın hissettiğimiz ülkelerden başında geliyor. Kayseri’den Macaristan’a ihracat yapan 20 civarında üyemiz var. Kayseri olarak 2021 yılında bir önceki yıla göre ihracatımızı yüzde 80 oranında artırmış durumdayız. Yüzde 60 civarında da ithalatımız var” diye konuştu.

Kayseri’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis da, Kayserili iş insanlarının ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Macaristan’ın yatırım açısından avantajlı bir ülke olduğunu belirten Matis, “Kayseri’den ülkemize yatırım bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi