İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) ,Cumhuriyet Meydanında Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek için fotoğraf sergisi açtı.
 
Mazlumder adına basın açıklaması yapan Av. Ferhat Çakır, Gazze'de yaraların bir an önce sarılması ve onurlu bir hayatın tesisi için devlet, kurum ve insanları göreve davet ettiklerini belirtti.
 
Gazze'de 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün boyunca devam eden İsrail katliamının büyük olduğuna dikkat çeken Çakır, şunları kaydetti:
 
''Filistin GAZZE tarafında 578 çocuk, 346 kadın, 11 bin 221 erkek, toplam 2 bin 145 kişi öldürüldü. 11 bin 100 kişi yaralandı, 142 ailenin tüm fertleri öldü. 17 bin 200 ev tamamen 41 bin 350 ev kısmen yıkıldı. 70 cami tamamen yıkıldı, 152 cami hasarlı hale geldi. 232 okulun 24’ü tamamen yıkıldı 500 bin insan kendi vatanında sığınmacı durumuna düştü. 33 hastane ve sağlık merkezi yıkıldı. İsrail tarafında ise 64’ü asker 3 sivil 67 kişi öldü 463’ü asker ve 83 sivil yaralandı. Hamas ise 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Mazlumder olarak katliamda hayatını kaybeden Gazze’lilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Filistin halkına başsağlığı dilerken katliamı yapan İsrail’li katilleri, katliam ortağı ABD ve Avrupa Birliği ile katliama ses çıkarmayan bilakis kendini savunan Gazze halkını suçlayan Orta Doğunun erdemini kaybetmiş Arap yöneticilerini şiddetle kınıyoruz.''
 
Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ise Gazze'de yaşanan olaylara ilişkin farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, '' Tüm Kaysereliler gelip bu sergiyi gezebilirler. Gazze'deki halka yardım etmek isteyenlerde, bizim aracılığımız ile yardım kuruluşlarıyla iletişime geçebilirler. Gayemiz kamuoyu oluşturmak, duyarlılık oluşturmak ve mazlumiyetten insanları habersiz bırakmamak'' diye konuştu.
 
30 fotoğrafın yer aldığı sergi 17-21 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında gezilebilecek.
 
 
 
    
Editör: Haber Merkezi