TBMM Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Sadık Yakut, TBMM'de İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında meydana gelen olayları değerlendirirken, "Yaklaşan genel seçim öncesi seçmene selam ve genel başkana kendini gösterme" diye nitelendirdi.

Ak Parti’nin Kayseri’deki temayül yoklamasını izlemek için kente gelen Sadık Yakut, gözlemci olarak bulunan Ak parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Hatay milletvekili Adem Yeşildağ ve Kilis milletvekili Fuat Karakuş ile sohbet etti.

Gazetecilerinh TBMM'deki gerginlik ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adayı olup olmayacağı yolundaki sorularına, "Sayın Gül’ün kendi kararıdır. Bu konuda daha önce aday olmayacağı yolunda açıklamada yaptı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes aday olabilir. Kendisi partimizin kurucu üyesidir. Partimizin ilk başbakanı ve halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanımızdır" diyerek başladı.

Yakut 2 haftadan bu yana görüşülen İç Güvenlik Yasası'ndaki gerginliği ve olayları şöyle anlattı:

"Polis ve jandarmanın göreviyle ilgili, bazı illerde yaşanan gerginlikler ve olaylar nedeniyle yeni bir irade söz konusu oldu. Mecliste bu yasa tasarısı görülürken yaşananlar, kavga, gürültüler TBMM Başkan Vekili olarak beni üzdü. Her şeyden önce bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok üzüldüm. Bunları, yaklaşan genel seçim öncesi seçmene selam ve genel başkana kendini gösterme olarak değerlendiriyorum. Tamamen 7 Haziran’daki genel seçimlere ve partilerin kendi iç işlerine yönelik davranış ve tutumlar. Bunları doğru bulmuyorum. Daha öncede yasa tasarısı geldiğinde olgunluk ve anlayış içinde yapılırdı. Umarım bu hadiseler bir daha yaşanmaz. Milletvekilleri ve partiler birbirlerine daha saygılı olur. Daha önce başka meclislerde olan olayları garip karşılamıştık. O nedenle , şimdi daha fazla üzüldüm.2 partili mecliste bile çok seviyeli tartışmalar oluyordu. Son tartışmalar beni çok üzdü.
Editör: Haber Merkezi