BASIN Konseyi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin, "Enis Berberoğlu'na, MİT TIR'ları haberi nedeniyle 25 yıl hapis verilmesini kabul etmek mümkün değildir. 'Herkesin bildiği sırları' ifşa etmek, herkesin sahip olduğu bilgileri vermek nasıl casusluk olarak tanımlanır? Bunu da anlayabilmiş değiliz. 'Adresleri var, kaçmazlar' denilerek serbest bırakılan 'Damat sanıklar' gibi, Berberoğlu'nun da adresi ve 'hukuki süreç' gerçekten de devam ettirilmek isteniyorsa, adli kontrol şartıyla bu yol izlenebilir. Bu tutuklama kararı, medyaya ve milletin Meclisine verilen son gözdağı örneğidir" dedi.

Basın Konseyi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Meslektaşımız ve Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'na, MİT TIR'ları haberi nedeniyle 25 yıl hapis verilmesini kabul etmek mümkün değildir. Enis Berberoğlu 35 yılı aşkın meslek yaşamıyla tanınan bir gazetecidir. Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmadan 1.5 yıl önce yine bir haberle kamuoyunun gündemine gelen, sağır sultanın bile duyduğu MİT TIR'ları iddialarıyla ilgili, 'Devletin sırlarını ifşa etmek ve casuslukla' suçlanmıştır. 'Herkesin bildiği sırları' ifşa etmek, herkesin sahip olduğu bilgileri vermek nasıl casusluk olarak tanımlanır? Bunu da anlayabilmiş değiliz.

'ADRESLERİ VAR, KAÇMAZLAR' DENİLEREK SERBEST BIRAKILAN 'DAMAT SANIKLAR' GİBİ ...

Kaçma şüphesi ile Maltepe Cezaevi'ne kapatılan gazeteci ve milletvekilinin adresi bilinmektedir. 'Adresleri var, kaçmazlar' denilerek serbest bırakılan 'Damat sanıklar' gibi, Berberoğlu'nun da adresi ve 'hukuki süreç' gerçekten de devam ettirilmek isteniyorsa, adli kontrol şartıyla bu yol izlenebilir. Buna rağmen tutuklama kararı çıkmasını da anlayamıyoruz.

BU TUTUKLAMA KARARI, MEDYAYA VE MİLLETİN MECLİSİNE VERİLEN SON GÖZDAĞI ÖRNEĞİDİR

Haberden suçlu çıkmaz, gerçeklerden hiç çıkmaz. Halkın haber alma hakkını gazeteci ve milletvekili olarak izleyen, koruyan Enis Berberoğlu için yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Bir daha hatırlatıyoruz: Yargının, tüm sanıklara eşit, tarafsız davranmasını istemek hakkımızdır. Bu tutuklama kararı, medyaya ve milletin Meclisine verilen son gözdağı örneğidir."

Editör: Haber Merkezi