AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de festivalin açılış konuşmasını yaparak AK Belediyelerin yaptığı çalışmalara değindi.

Başkaları tatile gidip, ‘tatil bana yakışıyor’ diyebilirler; ama bize çalışmak yakışıyor" diyen Özhaseki, “Şuanda ülkemizde 1390 belediye bulunuyor, 807’si AK Partili, 230 belediyemiz de Cumhur İttifakı’mızda yan yana mücadele ettiğimiz, kardeşçe, bütün sorunlarımızı paylaşıp, çözüm noktasına ulaştığımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait. Yani 1390 belediyenin 1035 tanesi Cumhur İttifakı’na ait. Nüfusun yüzde 70’ine bizler hizmet ediyoruz. AK belediyeler olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışıyormuş gibi yaparak değil, gerçekten çalışıyoruz. Başkaları gibi tatile gidip, ‘tatil bana yakışıyor’ diyebilirler; ama bize çalışmak yakışıyor, bize insanımızın duasını almak yakışıyor hamdolsun.” şeklinde konuştu.

Sadece 3 aylık yaz döneminde bile 1 milyon 200 bin gence ulaştıklarını söyleyen Özhaseki, “Geçtiğimiz yaz döneminde 3 aylık bölümde bile kültürden sanata, spordan eğlenceye, eğitimden kişisel gelişime aklınıza gelebilecek her alanda gençliğe hizmet edip, 90 ayrı branşta AK belediyeler olarak tam 1 milyon 200 bin gencimize ulaştık. Onlarla beraber olduk, orada hem eğlendiler hem öğrendiler hem de yepyeni arkadaşlıklar kurdular. Bugün burada 152 belediyemiz var, belediyelerimiz gençlikle neler yapıyorlar, hangi hizmetleri sürdürüyorlar, bunları hem sergiliyorlar hem de birbirine örneklik teşkil ediyorlar. 5 gün boyunca yüzlerce etkinlikle inşallah gençlerimiz biz burada misafir edeceğiz. Konuşmalar, konferanslar, yazar buluşmaları, otağ sohbetleri 5 gün boyunca devam edecek. Ayrıca belediyelerimiz yöresel ürünlerini de burada gelenlerimize ikram edecekler.” ifadelerini kullandı

“EN AZ 3 MİLYON GENCİMİZİ BURADA MİSAFİR ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Bu festivalde en az 3 milyon gence ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Özhaseki, “AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak geçen yıl düzenlediğimiz festivalimiz tam 6 gün sürmüştü. 2 milyon gencimizi burada misafir etmiştik. Bu sene ikincisini düzenliyoruz, inşallah hafta sonuna kadar sürecek etkinliğimizde de en az 3 milyon gencimizi burada misafir etmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


Konuşmasında ‘belediyecilik bizim işimiz’ diyen Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyecilik bizim işimiz, hizmet AK Parti’nin işi, şehir ve belediyecilik konuşulduğu zaman akla hep AK Parti gelir. 1994’te sizin İstanbul’da yakmış olduğunuz meşale bütün Anadolu’da her yere kadar uzandı. O günlerde bu fakir de adaydı, çıktığımız her kürsüde, insanlarımızın yanına gittiğimizde şunları söyledik: ‘Biz hizmet edeceğiz, kimseyi ayırmayacağız, herkese hizmet edeceğiz, mazeret üretmeyeceğiz, gece gündüz çalışacağız.’ Çok şükür sözümüzde durduk, çalıştık, gayret ettik, hizmet ettik, asla mazeret üretmedik. Düsturumuz ve ilkemiz; insanlığa hizmet, mahlûkata şefkat ve tevazu oldu. Herkese hizmet edeceğiz derken, kim yaşıyorsa orada, bizim partimize oy versin vermesin, başımıza taç ettik, herkese hizmet ettik. Mahlûkata şefkat derken, Cenab-ı Hakk’ın hiçbir şeyi lüzumsuz yere, boş yere, fazladan veya eksik yaratmadığını, canlı, cansız diye ayırdığımız her şeyi bir denge üzerine yarattığını bilerek, bu bilinçle bir çevrecilik anlayışıyla hizmet ettik. Tevazu derken de yüce rabbimizin insanoğlunda görmek istediği en güzel vasfın, hele hele idarecilerde olması gereken en önemli vasfın tevazu olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Bunun içindir AK Parti girdiği bütün yerel seçimlerde birinci oldu, diğer seçimlerde olduğu gibi. 4 seçime girdik, Allah’a hamd olsun hepsinde birinci olduk.”

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festival’in açılışında gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siyaset kurumuyla, sivil toplumuyla, resmi kuruluşlarıyla, size daha iyi hizmet için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bunu da son 20 yıl olduğu gibi yine sizlerin fikirlerini alarak, gençlerimizle istişare ederek gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi