AK Parti Yerel Yönetimler tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı” Bursa’da yapılıyor.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Yalan CHP’nin siyaseti oldu. Bunların genel siyaset ekseni yalan. En iyi yaptıkları iş, algı operasyonu.” dedi.

Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısına Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 14 şehirden gelen 135 belediye başkanı katılıyor. Ayrıca bölge toplantısına; il genel meclis başkanları, büyükşehir belediyesi başkan vekilleri, il başkanları, il yerel yönetimler başkanları, il kadın ve gençlik kolları yerel yönetimler başkanları da katılım sağlıyor.

“18 yıllık süre içinde destanlar yazdık”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “18 yaşın heyecanı ve dinamizmi ile ülkemize çok güzel şeyler yaşatacağız. Gönül dünyamızdaki bu hikaye günümüzde AK Parti olarak devam ediyor. 18 yıllık süre içerisinde merkezi iktidarda destanlar yazdık, devrim niteliğinde işler yaptık. Bunları sıralayacak olursak yüzlerce madde halinde, bütün vaktimizi alır. Merkezi idarede elimizden gelen ne varsa en güzel işleri yaptık geçmiş iktidarlara kıyasla. Hamdolsun o kadar güzel işler yaptık ki bundan dolayı bütün AK Partili kardeşlerim başlarını dik tutabilirler. Hangi bakanlık görev sahasına girerse girsin ulaştırma mı enerji mi ekonomik politika mı bunun dışındaki alanlardaki geçmiş iktidarlarla kıyasladığınız zaman hepsinde çok başarılıyız. 2002’de ekonomik olarak Türkiye’de çökmüş bir ortam vardı, o günlerden başlayıp bugün geldiğimiz noktada kişi başına düşen milli gelir dahil olmak üzer hepsi kat kat arttı. Bu faaliyetleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sağlık alanında yapılanları düşünün. Gece 4’te hastane kuyruklarına giren kardeşinizim. En son gezdiğim Şehir Hastanesi şehirlerdeki 5 yıldızlı otellerden daha üstün, her bir hastanede yüzlerce uzman çalışıyor. Bütün AK Partili kardeşlerimiz şunu bilsinler ki 17 yıllık işlerimizle dünyanın en büyük 17’inci ülkesi haline getirdik. İtibarlı, süper güçlerin liderleriyle Cumhurbaşkanımız eşit şekilde mücadelesini veriyor.” dedi.



“Yolsuzluklar CHP’ye ait”

Geçmişe doğru bakıldığında CHP’nin belediyecilik anlayışını 3 ana noktada toplayabildiğini belirten Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın tabiriyle geçmişte CHP belediyeciliği çöp, çamur, çukurdur. Çoğunun gözünün hizmette olmadığını çok iyi biliyoruz. Yolsuzluk skandalları konusunda en büyük işler CHP’ye ait. Silinmeyecek yolsuzluk dosyaları CHP’ye aittir. Yalan bunların siyaseti oldu. CHP’nin genel siyasetinin ekseni yalandır. En iyi yaptıkları işler algı operasyonu” ifadelerini kullandı.

3 belediye başkanı görevden alınmasıyla ilgili de konuşan Özhaseki, “Şimdi bu arkadaşlara, silahlı terör örgütüne üye olma ve onlara yardım yataklık yapma, suçu ve suçluyu övme, görevini kötüye kullanmadan davalar açıldı. Bundan böyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı için 9, Mardin için 6, Van için 7 tane dava açıldı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı soruşturmaya devam ediyor. Bir terörist geldiğinde belediye olarak cenaze araçlarını seferber ediyorlar. Onlar bunu taşıyorlar. Böyle salonlarda toplantılar yapıyorlar. PKK’nın illegal marşını hazır ol da söylüyorlar. Cadde, sokaklarına bu teröristlerin isimlerini vermeye başladılar. Ay yıldızımızı logolardan kaldırıyor. Devlet, bu duruma asla sessiz kalamazdı.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi