Her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemleri olmak üzere sanat ve meslek edindirme kursları açarak yüzlerce kişiyi meslek öğreterek Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Sertifikası verdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2019 yılı ilkbahar dönemi meslek ve sanat öğrenme kayıtların başladığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme kurslarında kursiyerlerin kurs sonrası meslek ve iş sahibi olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kursiyerlerin yatak, yorgan ve nevresim üretimi yapan firmalarda kalifiyeli elaman olarak iş bulduklarını belirtti.

MELMEK kurslarının aynı zamanda sosyal bir çevre ve statü merkezi olduğunu bildiren eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Melikgazi Sanat ve Meslek kurslarının 14 ayrı Sosyal tesiste 110 branşta ve 32 farklı alanda kurs kayıtları başladı. Ücretsiz olarak verilen kurslarımız sonrası verilen sertifikalarda Milli eğitim Bakanlığı onaylıdır. Yoğun ilgi gösterildiğinden Kontenjanlar sınırlıdır. Mel-Mek kurslarına katılan kursiyerler sadece hobi için değil aynı zamanda meslek sahibi olmak amacı ile kurslara katılmaktadırlar. Bu kurslar ile aynı zamanda yöresel ve bölgesel kültür ve sanat ilgili mesleklerde öğretilmektedir”

Editör: Haber Merkezi