Kayseri Deniz Postasının haberine göre, önceki gün Birçok basın organında ”İzmir Torbalı Belediyesi’nin Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün başına, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın avukat olmayan kızı Ezgi Yıldız getirildi.” haberleri yer almıştı. Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de kendi sosyal medya hesabından, " İstisnai kadrodan memur olan CHP Aydın Milletvekilinin kızı, Torbalı Belediyesi'ne Hukuk İşleri Müdürü olmuş hem de hukukla ilgili bir ihtisası bulunmadığı halde.

Ehliyet ve liyakat arayışınız kendi yakınlarınız konu olduğunda saf dışı kalıyor herhalde…" ifadelerini kullanarak duruma tepkisini gösterdi. Bu skandal olaydan sonra gözler, Kayseri Melikgazi Belediyesine çevrildi. Melikgazi Belediyesi’nin Hukuk İşleri Müdürlüğüne Başkan Mustafa Palancıoğlu tarafından, hukukçu olmayan Oğuzhan Herdem'in Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün başına getirildiği ortaya çıktı. 

Yenişafak Gazetesi'nin, 'CHP İşi Liyakat' başlığı altında duyurduğu haberde, "İzmir Torbalı Belediyesi’nin Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün başına, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın avukat olmayan kızı Ezgi Yıldız getirildi. Yıldız’ın kızını önce özel kalem müdürlüğü kadrosundan devlet memuru yapması tepki toplamıştı. Ardından asaleten kendi sosyal medya hesabından, " İstisnai kadrodan memur olan CHP Aydın Milletvekilinin kızı, Torbalı Belediyesi'ne Hukuk İşleri Müdürü olmuş hem de hukukla ilgili bir ihtisası bulunmadığı halde.

Ehliyet ve liyakat arayışınız kendi yakınlarınız konu olduğunda saf dışı kalıyor herhalde…" ifadelerini kullarak duruma tepkisini gösterdi. İnternethaber.com sitesinde ise, 'CHP'li Belediyede Skandal Atama' başlığı altında, ülke gündemine düşen haber verildi.

Şimdi ise, Melikgazi Belediyesi’nde gerçekleşen ‘Skandal Atama’ ile ilgli siyasilerin ne yorum yapacağı merak konusu oldu.

PALANCIOĞLU’DAN, OĞUZHAN HERDEM AÇIKLAMASI!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yerel basında yayınlanan ve Kayseri Deniz Postasının Haberine göre yapılan “Melikgazi Belediyesinde Skandal Atama” konusunda bir açıklama yaptı. Başkan Palancıoğlu yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “ Bazı gazetecilerin Hukuk İşleri Müdürümüz Oğuzhan Herdem ile ilgili yanlış ve yalan iddialarını açıklamak gereği hasıl olmuştur.  Belediyemizde Hukuk İşleri Müdürü olarak çalışan Oğuzhan Herdem, 2010 yılında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Aynı zamanda 2019 yılında yine ODTÜ'de İşletme Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Kendisi ayrıca önümüzdeki günlerde Erciyes üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında yaptığı Yüksek Lisans'tan mezun olacaktır. ilave olarak kendisi 2015 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulundan mezun olmuştur.

Oğuzhan Herdem, İş hayatına 2012 yılında önce uzman yardımcısı olarak Gelir idaresi Başkanlığında başlamış, ardından 2013 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettiş kadrosu olan Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanarak Hazine Kontrolörü olarak görev yapmaya başlamıştır. 7 yıl boyunca Ankara'da AB, Dünya Bankası, Alman Kalkınma Bankası gibi uluslararası kurumların finansmanın' sağladığı projelerde bağımsız denetçi olarak, ayrıca Hazine pay sahipliğini gerektiren incelemelerde müfettiş olarak görev yapmıştır.

2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığındaki görevinden belediyemize memur kadrosu ile naklen geçmiş yapmış olan Oğuzhan Herdem, Önceki dönem Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'in oğlu olmadığı gibi, özel bir yakınlık derecesi de olmayan uzaktan akrabasıdır. İleri derece İngilizce bilen, mesleki olarak son derece donanımlı ve başarılı olan bu arkadaşımızı bahane ederek şahsıma ve belediyemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Saygılarımla.”dedi.

Editör: Haber Merkezi