Melikgazi Belediyesi, Mimsin bölgesine toplam alanı 42 bin metrekare olan çok amaçlı ve büyük ölçekli bir park inşa ederek, şehrin sosyal ve spor yaşamına renk kattı.

Yaklaşık 35 bin metrekaresinin yeşil alan olarak planlandığını ve kentin içinde yeşil bitki örtüsü oluşturmak istediklerini belirten Büyükkılıç "Melikgazi ilçemizde adeta bir central park inşa ediyoruz. 42 bin metrekare alanlı park içerisinde, her yaş grubuna hitap eden sosyal ve spor donatıları yer almaktadır. 23 kamelya ve 40 piknik masası ile ailelere hitap eden sosyal mekânlar bulunmaktadır. Çocuklara yönelik 2 çocuk oyun alanı ile bisiklet yolu bulunmaktadır. Koşu ve yürüyüş yolları, açık alan fitnes aletleri ile spor yapmak isteyenlere hizmet verecektir. Yürüyüş yolları ise sentetik çim ile döşenmiştir. Bol miktarda oturma grupları yerleştirilecek ve yeşil alan ağırlıklı olarak hizmet verecektir. İlk yıllar pek fark edilmese de, bundan 10 yıl sonra burası ağaçların altında bol dinlenme ve açık alanda spor yapma merkezi olacaktır. Adeta şehrimizin oksijen üretim merkezi olarak bilinecektir" diye konuştu.



Yeşil alan miktarını artıracaklarını dile getiren Memduh Büyükkılıç, parkın bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağını ve büyüklüğüne yakışır bir isim verileceğini sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi