Başkan Büyükkılıç, “Glütensiz gıda temini konusunda Melikgazi Belediyesi olarak yine öncülük ediyoruz. Çölyak Derneğine yer tahsisi yaptık’’ dedi.

Bir sindirim problemi olarak ortaya çıkan ve glütensiz gıdalarla beslenmeleri gereken çölyak hastalarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Glütensiz gıda temini konusunda Melikgazi Belediyesi olarak yine öncülük ediyoruz. Çölyak Derneğine yer tahsisi yaptık. Bu tür rahatsızlığı olanlar vatandaşlarımız için gıda temini yapıyoruz. Şimdi de Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde Glütensiz gıda üretimi yapan bir şirketimiz ile görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

Glütensiz gıda temin ve satış noktalarını 16 ilçe de yaygınlaştıracaklarını ve bunun için planlamanın hazır olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öncelikle Kayseri şehrindeki hasta sayısını tespit etmek istediklerini bunun ile ilgili kurumlar ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Glütensiz gıda üretimi ve temini ile ilgili olarak çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi