MELİKGAZİ Belediyesi tarafından Seyitgazi, Mimarsinan, Hunat ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde, görüntü kirliliğine sebep olan binaların dış cephelerinin boyandı.

Melikgazi Belediyesi olarak görsel kirliliğe izin vermediklerini, daha önce birçok mahallede gerçekleştirilen dış cephe yenilenmesi ve boyama çalışmasının, bu yıl dört mahallede devam ettiğini belirten Büyükkılıç, şöyle konuştu: "Kayseri bir turizm, kültür, tarih ve cazibe merkezidir. Bu açıdan şehrin aynası sayılan ana cadde ve bulvarda, çarşı içerisinde, Kültür Yolu projesi kapsamında, semtlerde binalar renk cümbüşüne, görsel kirliliğe ve tabela çöplüğüne son veriyoruz. Görsel kirlilik arz eden yapıların, tamamında iyileştirme açısından cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu, merkeze başka bir fonksiyon kazandırılmalı ve eski canlılığına kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız sırasında bizleri anlayışla karşılayan ev sahiplerine, esnaf kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


Cumhuriyet Mahallesi'ndeki dış cephe kaplama çalışması ile restorasyon çalışması tamamlanan İbrahim Tennuri Hazretleri Camii ve Türbesi ile Emir Sultan Camii ve Türbesi'nin görsel anlamda bir bütün oluşturduğunu ifade eden Büyükkılıç, dış cephe yenileme, ısı yalıtımı ve boyama çalışmasının Nuhnaci Yazgan Caddesinde, Mimsin Merkez Camisi'nde, Hunat Mahallesi Uluğ Sokakta ve Cumhuriyet Mahallesi Tennuri Çevik Caddesi'nde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi