MELİKGAZİ Belediyesi MELMEK kursları çerçevesinde adli kalem işleri kursu açacak. Kursiyerlerin eğitim boyunca dört kitapçıkta eğitim göreceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Düzenleyeceğimiz kurs sayesinde kursiyerlerimize 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli birer adli çalışan olarak hukuk sistemimizde görev alabileceklerini amaçlıyoruz” dedi.


Melikgazi Belediyesi adli kalem işleri kursu açacak. Melikgazi Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek kurs için başvurular başladı. Teorik ve uygulamalı olmak üzere dört aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere hukuksal terimleri, hukuk terminolojisi, hukukta dosyalama, arşivleme, saklama nasıl yapılır, dava hizmetleri konusunu, anayasal hak ve sorumluluklar gibi konularda eğitim verilecek. Kursiyerler mezun olduktan sonra adliyelerde ve hukuk bürolarında çalışma imkânı bulabilecek. Kursiyerlerin eğitim boyunca dört kitapçıkta eğitim göreceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Düzenleyeceğimiz kurs sayesinde kursiyerlerimize 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli birer adli çalışan olarak hukuk sistemimizde görev alabileceklerini amaçlıyoruz” dedi.


Öte yandan, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kursa katılmak isteyenler vatandaşların nüfus cüzdanı fotokopisi,1 adet fotoğraf ve öğrenim belgesi ile Melikgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden başvuru yapabilecek.



Editör: Haber Merkezi