Eğitim Sen, 'Yalova Valisi İstifa' eylemine Kayseri’den destek verdi.
Eğitim Sen Kayseri şube Başkanlığı Halil Serkan Öz öğretmen için bugün saat 17.00-18.00 arası Cumhuriyet Meydanını alanına yanındaki Mimarsinan Parkı içerisinde kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.
Eğitim Sen, Kayseri şube başkanlığı Yalova Valisi istifa edip gidene kadar bu eylemlerin ülke genelinde devam edeceğini, kedilerininde Kayseri şubesi olarak bu eylemlere destek verecekleri belirtti.

Yapılan kitap okuma eylemine, Eğitim Sen sendikası yönetiminden çok sayıda eğitimci katıldı.
Eğitim Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın burada yaptığı açıklamada, “Bir kılıçsa yılanın zehrine batırılmış dil de öldürür insanı Evet Halil Serkan Öz öğretmeni Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun zehirli dili çekip aldı hayattan. Aşağılanmayı, küçük düşürülmeği, öğrencilerinin önünde, bir öğretmene yapılan saygısızlığı yüreği kaldıramadı. Öğrencilerini öğretmensiz, annesini babasını oğulsuz, kardeşini abisiz, kemanını tınısız, kitaplarını soluksuz bıraktı! Halil Serkan Öz’e karşı uygulanan sözlü şiddetin, bir tesadüf olduğunu düşünmüyoruz. Bu karanlık zihniyetin bu ülkenin aydınlık yüzlerine tahammülünün olmadığı bir sır değil. Halil Serkan Öz bu ülkenin değerli bir aydınıydı ve hedef alındı. Eğitim-Sen Kayseri Şubesinin Halil Serkan Öz için Yalova Valisini istifaya çağıran kitap okuma eylemi için, Cumhuriyet meydanı alanı yanında bulunan Mimarsinan park alanındayız. Ellerimizde Halil Serkan Öz öğretmenin, öğrencilerine önerdiği kitaplar. Alan oldukça kalabalık, halktan ilgi yoğun ama bir tek basın yok yanımızda. Yanı başımızda Halil Serkan Öz’ün kitap okurken gülümseyen, yürek ışıltısının yüzüne yansıdığı, mutlu mu mutlu o anlamlı fotoğrafı. Üzerinde “Ölmeden önce okunması gereken 60 kitap” ve “Yalova Valisi İstifa” yazılı. “Zaman denen ağırlık, hantal, hasta, yorgun at Ne kadar ağır geçti acının üzerinden.” Halil Serkan Öz’ün ölümünün üzerinden aylar geçti! Yalova valisini istifaya çağıran eylemlerimiz devam ediyor. Yalova Valisi istifa edene kadar bu eylemler sürdürülecek. Bu gün burada saat 17.00- 18.00 arası, bir saat boyunca sessizce kitap okuyarak sürdürülen bu onurlu ve anlamlı eyleme basının ilgisini bekliyorduk. Unutmayalım ki bu eylem aynı zamanda karanlık bir zihniyetle mücadele eylemidir. Ve anlamlıdır. Ve kıymetlidir. Ve değerlidir." Diye konuştu.


Haber-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi